Reteta salata de boeuf cu piept de pui, un deliciu light!
Reteta salata de boeuf cu piept de pui e un deliciu light. Modul de preparare este mai rapid cum carnea de pui din comert fierbe mai repede decat porcul sau vita. Daca folosesti carne de pui de la tara, ceva mai atoasa, trebuie sa o fierbi mai mult fata de puiul din comert.
Reteta salata de boeuf cu piept de pui – ingrediente
500 g de piept de pui
1.5 kg de cartofi
2 radacini de pastarnac
2 morcovi
1 telina mica
500 g de gogosari murati
5 oua, 1 lamaie
ulei, sare, piper, boia dulce
Reteta salata de boeuf cu piept de pui – preparare
1. Spala si curata legumele. Pune totul la fiert impreuna, mai putin cartofi.
2. Spala pieptul de pui, taie-l in felii, condimenteaza-l cu boia, sare si piper dupa gust. Pune carnea la cuptor pentru 30-40 minute, la 230 de rade, cu putin ulei.
3. Pregateste un castron mare in care sa pui legumele taiate cuburi mici. Amesteca bine toate legumele taiate cubulete.
4. Prepara maioneza din 3 galbenusuri fierte si 2 crude. Adauga 2 linguri de mustar dulce si 2-3 linguri de zeama de lamaie.
5. Taie pieptul de pui in cubulete si pune-l peste legume. Toate ingredientele trebuie sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune.
6. Pune cateva linguri de maioneza peste toate ingredientele cubulet. Amesteca bine si condimenteaza din nou, daca e nevoie.
7. Pune castronul la frigider pentru cateva ore ca aromele sa se intrepatrunda.
8. Scoate compozitia si pune-o pe platou. Orneaza cu un strat subtire de maioneza si alte ingrediente ca ou, masline, castraveti murati, gogosari etc. Pofta buna.
Mai avem pentru tine o delicioasa reteta de salata de beouf cu carne de vita si una fara carne, pentru vegetarieni!
Sursa: qbebe.ro