Reteta de pasca cu branza si stafide! Preferata copiilor la masa de Paste!

Publicat: 10 apr. 2017, 10:16 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Reteta de pasca cu branza si stafide! Preferata copiilor la masa de Paste!

Reteta de pasca cu branza si stafide! Aceasta reteta de pasca are la baza aluatul de cozonac, drept urmare pasii pe care ii vom urma sunt similari cu prepararea cozonacului. Marea maiestrie consta in asamblarea ei, dandu-i forma specifica, forma rotunda, pentru ca se crede ca asa au fost scutecele Mântuitorului.

Trebuie sa avem grija ca toate ingredientele sa fie pastrate la temperatura camerei, lucru pe care il recomandam si in cazul pregatirii aluatului pentru cozonac. Ingredientele abia scoase din frigider nu vor face decat sa incetineasca cresterea aluatului si nu vom avea o pasca pufoasa.

Un alt pas la fel de important il reprezinta cernerea fainii, mai ales daca ne dorim un aluat pufos. In felul acesta se vor indeparta impuritatile, iar faina va fi mai aerisita, ceea ce inseamna ca aluatul va creste mai repede.

Dizolvam drojdia intr-un bol mic, unde adaugam zahar si 2-3 linguri de lapte cald (atentie, laptele trebuie sa fie caldut, nu fierbinte). Apoi treptat adaugati cateva linguri de faina si amestecati usor. Compozitia obtinuta trebuie acoperita cu un prosop si lasata sa creasca intr-un loc caldut (si cel mai important, ferit de curenti de aer rece), pentru aproximativ 15 minute, ragaz suficient cat sa creasca si sa ne dovedeasca ca e in stare sa duca in spate greutatea aluatului de care avem nevoie.

Aluatul

Intr-un bol mare punem faina cernuta, in mijlocul careia facem o gropita in care adaugam, pe rand: drojdia, varful de sare, cele 5 oua destinate aluatului, untul topit si racit, laptele si zaharul.

Se amesteca pana la incorporare. Dupa ce amestecam bine si obtinem o compozitie omogenizata, ne mutam direct pe blatul de lucru pentru framantare. Nu de alta, dar avem nevoie de mai mult spatiu de desfasurare.

Afla toata reteta pe cozonaculdolofan.ro!

Publicat: 10 apr. 2017, 10:16 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă