Reteta negresa: Cea mai pufoasa prajitura cu ciocolata

01 09. 2017, 15:59

Cautai zilele trecute reteta negresa peste tot prin casa? Iti doreai sa prepari cea mai pufoasa prajitura cu ciocolata? Iti place sa-ti bucuri prietenii cu deserturi delicioase, usor de preparat, dar si usor de digerat? Esti genul de gazda care se pregateste din timp pentru invitatii ei si nu iti place sa ii primesti de fiecare data cu acelasi preparat?

Foarte bine atunci. Astazi iti vom divulga care este cea mai usoara reteta de negresa pe care o poti prepara rapid. In plus, nu uitam ca este si foarte delicioasa.

Reteta negresa: Ingrediente

Pentru blat:

50 ml ulei
150 g unt
200 ml lapte
250 g zahar
1 lingurita praf de copt
2 oua
60 gr faina
esenta de vanilie
un varf de sare
5 linguri de cacao
30 gr ciocolata neagra

Pentru glazura

100 gr ciocolata neagra
50gr frisca lichida
50gr de unt

Reteta negresa: Mod de preparare blat

 

Inainte de a porni realizarea acestei prajituri trebuie sa te asiguri ca ai preincalzit cuptorul la 175 grade. Modul de preparare al retetei de negresa porneste cu albusurile care se bat spuma tare. Apoi, untul taiat bucatele se topeste si se amesteca cu zaharul, cu 4 lingurite de cacao, esenta de vanilie, laptele, ciocolata si uleiul. Aceasta compozitie, dupa ce este gata, se lasa la racit.

Faina se amesteca bine cu praful de copt, cacao si sarea, peste care se adauga si compozitia realizata mai sus. Peste toate se adauga galbenusurile, se amesteca, iar la final se adauga si albusurile batute spuma inca de la inceput. Negresa se coace 35 de minute in cuptorul incins la 175 de grade.

Reteta negresa: Mod de preparare glazura

Ciocolata se topeste pe foc mic si cand este aproape gata peste se adauga frisca lichida. La final, se adauga untul si se amesteca in continuu, dupa care se ridica de pe foc.

Calda, glazura se intinde peste blat, se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste musafirilor.

Dieta care reduce grasimea din ficat cu 20% in doar 9 zile! In ce consta?