Reteta mini Pavlova: Minune de desert cu capsune
O sa vedem, in continuare, de unde vine acesta.
Reteta mini Pavlova: Ingrediente
300 de grame de zahar
6 albusuri de ou
1 lingurita zeama lamaie
2 linguri amidon
1 lingurita esenta vanilie
Pentru ornat:
2 linguri zahar pudra
400 ml de smantana pentru frisca
300 grame de capsuni
Reteta mini Pavlova: Mod de preparare
In prima etapa se bat albusurule pana se transforma intr-o spuna usoara si isi maresc considerabil volumul. Apoi, treptat, se adauga zaharul, in timp ce se mixeaza compozitia. Vanilia, amidonul si zeama de lamaie se adauga in momentul in care albusurile capata consistenta specifica unei bezele.
Prajiturele se pun pe o tava tapetata cu foia de copt cu ajutorul unui sprit, ca de 10 cm in diametru. Bezele se pun la cuptor circa, 75 de minute, la 100 de grade. La final, prajiturele se lasa sa se raceasca in cuptor. In acest timp, se bate frisca cu cele 2 linguri de zahar. Dupa ce le scoti, pui cu ajutorul aceluiasi sprit frisca
pe deasupra si capsunile proaspete.
Pofta buna!