Rețetă desert prăjitura Fanta. Ce ingrediente se folosesc pentru a nu da greș
A venit vara și acum este momentul ideal pentru a prepara deserturi răcoritoare. Prăjitura Fanta se încadrează perfect în aceste tipare. Chiar dacă pare dificil de făcut, secretul stă în ingredientele pe care trebuie să le folosiți pentru a nu da greș.
Ce ingrediente sunt necesare pentru prăjitura Fanta
Prăjitura Fanta este perfectă pentru zilele călduroase de vară. Blatul de cacao, împreună cu crema de brânză și cu jeleul de portocale îi dau acestui desert un gust răcoritor și o textură cremoasă. Unde mai punem și că prăjitura arată spectaculos cu această combinație de culori, de iți vine să o mănânci din priviri. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a obține un desert perfect pentru cei dragi.
Ingrediente pentru blat:
- 7 ouă
- 150 gr. de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 120 gr. de făină
- 30 gr. de cacao
- 5 linguri de ulei
- un pliculeț de praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 500 gr. de brânză de vaci, bine scursă de apă
- 100 gr. de mascarpone
- 200 gr. de margarină
- 150 gr. de zahăr pudră
- esență de portocale
Ingrediente pentru glazura de Fanta:
- 800 ml. de Fanta de portocale
- 100 gr. de zahăr
- 60 gr. de amidon
Cum se prepară prăjitura Fanta
Prima dată începeți cu prepararea blatului. Albușurile se separă de gălbenușuri. Acestea din urmă trebuie frecate bine cu zahărul și cu zahărul vanilat. Albușurile se bat spumă. Aceasta trebuie să fie cât mai tare. După aceea, amestecați spuma de albușuri cu gălbenușurile și adăugați făina, cacaoa, uleiul și praful de copt.
Compoziția astfel obținută se toarnă într o tavă cu pereții mai înalți, pe care o tapetați cu hârtie de copt. Se bagă la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute. După ce este gata, se lasă la răcit și apoi se scoate blatul din tavă și se taie pe jumătate.
Între timp, pregătiți crema de brânză. Pentru asta, mixați foarte bine margarina cu zahărul și cu brânza de vaci. Apoi adăugați și mascarpone și omogenizați. Puneți și esența de portocale. După ce ați terminat, turnați crema peste primul strat de blat și deasupra puneți stratul celălalt.
Partea finală îi este dedicată glazurii de Fanta, care de fapt reprezintă și piesa de rezistență a prăjiturii. Amestecați zahărul cu amidonul. Apoi turnați Fanta, puțin câte puțin, și amestecați mereu, ca să nu se formeze cocoloașe. După aceea, puneți compoziția pe foc mic și amestecați cu grijă, să nu se lipească. Atunci când glazura s-a îngroșat, este gata.
Turnați glazura astfel obținută deasupra prăjiturii și nivelați frumos. Aveți grijă că glazura de Fanta trebuie să fie fierbinte atunci când o turnați. Ideal ar fi să lăsați prăjitura la răcit măcar 2-3 ore, înainte să o tăiați. Astfel, blatul va avea timp să se însiropeze și jeleul se va întări suficient de mult, încât să nu vă murdăriți pe mâini atunci când tăiați prăjitura.