Rețetă delicioasă de prăjitură cu pepene galben. Se prepară rapid și are un gust senzațional

Publicat: 25 iul. 2024, 11:30 Autor: Denisa Iordache Retete & Diete
Rețetă delicioasă de prăjitură cu pepene galben. Se prepară rapid și are un gust senzațional

Cauți ceva diferit de dulciurile din magazine? Îți propunem o alternativă delicioasă! Cu ingredientele de mai jos, poți prepara rapid un desert răcoritor și simplu, perfect pentru zilele toride de vară. Încearcă această rețetă de prăjitură cu pepene galben și bucură-te de un gust proaspăt, direct din bucătăria ta! 

Este momentul perfect să te bucuri de zilele toride acasă și să savurezi un desert făcut de tine, cu pepene galben, vedeta sezonului cald. Acest fruct delicios adaugă un gust unic acestei prăjituri care îți va răsfăța papilele gustative. Încearcă și tu această rețetă!  

Prăjitură cu pepene galben

Pepenele galben este printre cele mai iubite fructe de vară, iar integrat în această rețetă, cu siguranță își va câștiga mai mulți fani. Mai mult, sunt necesare foarte puține ingrediente, ceea ce este un plus pentru gospodine.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 12 linguri de ulei
  • 9 linguri de făină
  • 1 praf de copt
  • esență de vanilie
  • 2 felii de pepene galben

Mod de preparare:

Prăjitura cu pepene galben se prepară extrem de simplu, fiind ușor de făcut chiar și pentru cei care nu gătesc frecvent. Este perfectă atunci când vrei ceva dulce, dar pofta este atât de mare, încât nu mai poți aștepta foarte mult. Iată pașii pentru a  face această delicioasă prăjitură cu pepene galben. 

  1. Bate ouăle cu zahărul până când zahărul începe să se topească. 
  2. Adaugă uleiul și continuă să amesteci. 
  3. Încorporează treptat făina în amestec. 
  4. Dizolvă praful de copt cu o linguriță de oțet și adaugă-l în compoziție. 
  5. Mixează toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. 
  6. Adaugă esența de vanilie în compoziție. 
  7. Taie pepenele galben în cuburi și încorporează-l în amestec. 
  8. Unge o tavă cu ulei și tapetează-o cu făină. 
  9. Toarnă compoziția în tavă și coace în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute. 
  10. Când prăjitura este gata, scoate-o din cuptor și presară zahăr pudră deasupra. 
  11. Servește prăjitura caldă sau rece, alături de cei dragi. 

 

Sursă foto: social media

 

Publicat: 25 iul. 2024, 11:30 Autor: Denisa Iordache Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...
Pe aceeași temă
×