Rețetă delicioasă. Cum prepari clătite japoneze simplu și rapid

Publicat: 01 sept. 2024, 14:33 Autor: Denisa Iordache Retete & Diete
Rețetă delicioasă. Cum prepari clătite japoneze simplu și rapid

Rețeta delicioasă de clătite japoneze. Iată cum poți prepara clătite japoneze simplu și rapid cu doar câteva ingrediente!

Clătitele japoneze au cucerit internauții prin popularitatea lor. Sunt foarte diferite de clătitele noastre clasice și se fac remarcate prin textura lor. Sunt extrem de pufoase, au un aspect atrăgător și îți stârnesc pofta doar la vedere. Mai jos vei găsi ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a pregăti acest desert adorat de mulți.  

Clătitele japoneze, devenite faimoase pe rețelele de socializare, sunt incredibil de ușor de preparat și au o textură atât de pufoasă încât se topesc în gură. Dacă îți dorești un început de zi cu adevărat delicios, nu ezita să încerci această rețetă. Cu doar câteva ingrediente simple, poți crea un mic dejun savuros. 

Rețetă de clătite japoneze

Ingrediente necesare pentru realizarea clătitelor japoneze:

  • 2 ouă, separate 
  • 190 g făină 
  • 2 lingurițe praf de copt (10 grame) 
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu (3 grame) 
  • 300 ml lapte bătut 
  • 60 g unt topit 
  • ½ linguriță extract de vanilie 
  • 50 g zahăr 

Mod de preparare clătite japoneze, conform viva.ro:

  1. Într-un bol din sticlă, metal sau ceramică, bate albușurile de ou cu un praf de sare până când obții o spumă fermă care rămâne stabilă atunci când bolul este răsturnat. Adaugă zahărul treptat și continuă să mixezi până când bezeaua devine lucioasă și bine închegată. 
  2. Unge cu unt formele de inel și plasează-le într-o tigaie antiaderentă pe foc mic. Acoperă tigaia pentru a menține căldura. 
  3. Într-un bol, amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. 
  4. În alt bol, combină gălbenușurile de ou, laptele bătut, untul topit și extractul de vanilie. Adaugă amestecul de făină și amestecă până obții un aluat omogen. 
  5. Încorporează cu grijă bezeaua în aluat, având grijă să nu pierzi aerul din albușuri. 
  6. Toarnă câte jumătate de ceașcă de aluat în fiecare formă pregătită în tigaie. 

 

 

Sursă foto: social media

 

Publicat: 01 sept. 2024, 14:33 Autor: Denisa Iordache Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...
Pe aceeași temă
×