Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu pentru Crăciun. Ingredientul secret care dă gustul perfect!

20 12. 2024, 12:08

Salata boeuf este una dintre cele mai puțin calorice preparate și este nelipsită de pe masa românilor de sărbători. Se prepară ușor, din câteva ingrediente, și este un adevărat deliciu. Iar Chef Florin Dumitrescu are o rețetă ideală pentru toată lumea. 

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai iubiți bucătari din România. Este apreciat pentru mâncărurile tradiționale, dar și pentru cele inspirate din alte culturi. De-a lungul carierei sale, fostul jurat de la Chefi la cuțite a ”furat” meserie, iar acum dezvăluie ingredientele secrete pe care le-a dobândit pentru bucate care-ți lasă gura apă!

Rețeta inedită pentru salata boeuf, folosită mereu de Florin Dumitrescu, a fost dezvăluită. Iată ingredientele secrete care fac gustul autentic:

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 300g de pulpă de vită fiartă
  • 300 g de cartofi fierți
  • 150 g de morcovi fierți
  • 80 g de mazăre fiartă
  • 80 g de gogoșari murați
  • 80 g de castraveți murați
  • 400 ml de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de muștar
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert într-o oală de mărimea potrivită. După ce a fiert, se scoate din oală și se lasă la răcit. Se pun apoi legumele la fiert întregi. După ce au fiert se scot din oală, se lasă la răcit și se taie apoi cubulețe de aceeași dimensiune.

Pentru maioneză: la cantitatea aceasta, se prepară maioneza de casă din 2 ouă care se lasă la frigider până la momentul finalizării rețetei. Se taie carnea în cubulețe de aceeași dimensiune cu legumele.

Se amestecă toate ingredientele și se așază salata pe un platou sau într-un bol. Deși rețeta pare simplă, abia aici intervine detaliul care îi oferă salatei sale de boeuf gustul delicios. Chef Florin Dumitrescu le atrage atenția gospodinelor! Ele trebuie să acorde o atenție deosebită legumelor.

Astfel, secretul lui constă în amestecarea ingredientelor și ordinea în care este făcut acest proces. Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, primele fiind murăturile, pentru o savoare acrișoară. De asemenea, Chef Florin Dumitrescu mai oferă un sfat important: toate ingredientele pentru salata de boeuf trebuie să fie reci atunci când se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziția se va înmuia și se va strica.

foto: social media