Cum sa prepari un drob delicios pentru masa de paste. O reteta pentru cei care nu prefera mielul!
Reteta de Paste – Drob de pui cu ficat si inimioare delicios. Pentru prepararea unui drob delicios pentru masa de Paste pentru cei care nu prefera carnea de miel vom prepara un drob de pui cu ficatei si organe de pui, adica inimioare si pipote iar optional putem adauga si 1-2 copane de pui.
Pentru 2 forme de unica folosinta (tava aluminiu chec 20/10) avem nevoie de 500g ficatei de pui, 500g inimioare si pipote de pui, ½ piept de pui, 2 cepe uscate, 3 legaturi ceapa verde, 2 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 3 linguri grasime de pasare sau rata sau 4 linguri ulei, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat, 2 foi de placinta, 4 oua mari.
Cum se face drobul de pui. Spalam bine inimioarele, pipotele si pieptul de pui (pulpe de pui) dupa care le punem sa fiarba in apa cu sare.
Curatam ceapa uscata, o taiem marunt si o punem intr-o tigaie cu grasime la calit impreuna cu ficateii.
Amestecam si ii lasam sa se prajeasca pana cand ficateii nu mai au sange dar nu sunt foarte prajiti, oprim focul si lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa verde, o spalam impreuna cu patrunjelul si mararul dupa care taiem ceapa rondele si verdeata o tocam cat mai fin.
Cand organele de pui sunt fierte le scoatem cu o spumiera, le lasam putin sa se raceasca, apoi le tocam marunt impreuna cu ficatul din tigaie.
Punem toate ingredientele intr-un castron mare, adaugam si ouale si le condimentam dupa gust cu sare si piper.
Amestecam toata compozitia si apoi pregatim tavile, asezam in ele cate o foaie de placinta mai mare, o ungem cu putin ulei si apoi punem compozitia de drob pana aproape de sus, dupa care impachetam foaia de deasupra si o ungem cu ou batut.
Coacem tavile de drob in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 45 minute sau pana cand drobul este frumos rumenit.
Dupa ce s-a facut il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca pentru a se taia mai bine dupa care il putem manca cald sau rece.
Drob de pui un preparat traditional de Paste din bucataria romaneasca nelipsit de pe mesele noastre cu ocazia Sarbatorilor Pascale, foarte bun si gustos, aromat si foarte usor care se mananca alaturi de o salata verde sau simplu cu mustar, fiind la fel de bun.