Reteta cozonac sarat. Incearca un produs pe care il poti servi de Paste, ca aperitiv. E genial!

Publicat: 03 apr. 2018, 14:07 Autor: D. C. Retete & Diete

Daca vrei sa ai pe masa ceva inedit de Paste, incearca aceasta reteta apetisanta.

Reteta cozonac sarat. Este un produs pe care il poti servi ca aperitiv la masa. Il poti servi ca atare sau alaturi de mezeluri si branzeturi. Este un cozonac sarat satios si delicios, care iti va aduce laudele celor dragi.

Reteta cozonac sarat – ingrediente

400 g faina
140 ml lapte
25 ml apa
50 ml ulei de masline extravirgin Costa d’Oro
7 g drojdie deshidratata
1 lingurita rasa zahar
2 lingurite cu sare
1 ou mediu
6-7 felii sunca de curcan
100 g cascaval afumat
10 masline verzi
50 g bacon afumat
1 galbenus de ou + 3 linguri cu lapte

Reteta cozonac sarat – mod de preparare

Reteta cozonac sarat. Incearca un produs pe care il poti servi de Paste, ca aperitiv. E genial!Amestecam faina cu drojdia deshidratata si o punem in vas. Adaugam in centrul laptele usor caldut amestecat cu oul, uleiul si zaharul.

Framantam si, cand aluatul a capatat consistenta, adaugam sarea dizolvata in 25 ml apa calduta. Framantam pana cand aluatul e elastic.

Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il lasam la dospit, intr-un loc cald, timp de 1h30 minute.

Reteta cozonac sarat. Incearca un produs pe care il poti servi de Paste, ca aperitiv. E genial!Rasturnam aluatul pe masa pudrata cu faina. Il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 4-5 mm.

Acoperim aproape in totalitate cu feliute subtiri de sunca de curcan. Peste sunca adaugam cascaval, maslinele taiate feliute si cubuletele de bacon. Rulam foaia lejer si o taiem in bucati de 6 cm inaltime.

Tapetam forma cu unt si hartie de copt. Asezam bucatile in picioare. Punem 4 bucati de aluat pe o parte a formei si 3 pe cealalata parte, lasand distanta.

Reteta cozonac sarat. Incearca un produs pe care il poti servi de Paste, ca aperitiv. E genial!Acoperim forma cu o carpa si lasam sa dospeasca cca 30-45 de minute.

Il ungem cu 1 galbenus de ou amestecat cu 3 linguri de lapte. Il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40-45 minute.

Dupa ce s-a rumenit uniform, il scoatem din cuptor si il rasturnam pe un gratar. Il servim racit.

Sursa

Publicat: 03 apr. 2018, 14:07 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă