Daca iti doresti un mic dejun ca la americani, trebuie sa incerci neaparat aceasta reteta.
Reteta clatite americane pufoase. Un deliciu, nu altceva! E un mic dejun ce iti va face ziua mai frumoasa. Ai nevoie de cateva ingrediente, o tigaie care nu lipeste si mancarea ta e gata!
– 2 oua
– 250 ml lapte
– 200 grame faina
– 2 lingurite praf de copt
– ½ lingurita bicarbonat
– 1 plic zahar vanilinat
– doua linguri de zahar
– 3 linguri de ulei
– un varf de sare
– ulei
Daca vrei sa faci aceasta portie pentru mai mult de 2 persoane, tot ce trebuie sa faci e sa dublezi ingredientele. Ai grija ca ouale si laptele sa fie la temperatura camerei, nu reci din frigider.
Amesteca ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, zahar vanilat. Daca e nevoie, cerne faina inainte, mai ales daca o ai de la tara, de la rude.
Separa ouale: albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile pana cand se transforma intr-o spuma tare.
Amesteca separat galbenusurile cu sarea.
Combina laptele cu uleiul si apoi adauga-le treptat peste galbenusuri. Amesteca pana la omogenizare.
Toarna amestecul lichid de galbenus, ulei si lapte peste amestecul uscat. Mixeaza bine pana la omogenizare.
Incorporeaza albusurile in aluatul obtinut mai sus. Foloseste un tel si nu bate prea tare, altfel clatitele nu vor mai fi pufoase.
Incalzeste bine tigaia pentru clatite si unge-o cu ulei. Sterge-o inainte sa torni compozitia pentru ca clatitele sa aiba culoarea brun aurie.
Dupa ce compozitia face basicute, o poti intoarce pe partea cealalta. Nu intoarce clatitele de mai multe ori. E suficient sa se coaca pe fiecare parte, o singura data.
Procedeaza la fel pentru fiecare clatita in parte, pana cand termini compozitia. Se pot servi cu gem, ciocolata, frisca, miere sau orice topping. Pofta buna!
Sursa: gustos.ro