Rețetă clătite: Metoda care îți garantează un aluat pufos

Publicat: 01 oct. 2017, 16:07 Autor: D. C. Retete & Diete
Rețetă clătite: Metoda care îți garantează un aluat pufos

Ni s-a întâmplat de multe ori să căutăm rețetă clătite pe internet sau în cărțile de bucate tocmai pentru ca nu reușeam să obținem acel aluat pufos. În aparență, acest desert este extrem de simplu.  Există, însă, câteva chestiuni de care trebuie să ținem cont atunci când le preparăm.

Este important de spus că aluatul de clătite poate fi personalizat în funcție de gustul pe care îl vrem. De exemplu, poate fi îmbogățit cu rom, cu vanilie, cu scorțișoară și cacao.

De asemenea, pentru a obține un aluat pufos este important ca acesta să se odihnească 30 de minute – o oră înainte să se înceapă prepararea clătitelor. Mai mult decât atât, un plus de bere poate să dea și mai mare frăgezime aluatului de clătite. În acest caz, însă, trebuie avut în vedere cantitatea de lapte care trebuie să fie mai mică.

Trebuie să recunoaștem, însă, că o clătită este salvarea noastră în multe dintre situațiile neprevăzute în care ne pun prietenii sau familia. Fie că li se face poftă celor mici de ceva dulce sau că prietenii își anunță vizita de la o oră la alta, poți rapid să dai căutare rețetă clătite și să gătești ceva bun imediat.

Rețetă clătite: Ingrediente

Pentru a obține clătite fragede și extrem de gustoase, ai nevoie de următoarele ingrediente:

4 ouă
200 grame făină
450 grame lapte
50 grame de unt
o lingută de zahăr
o lingură de ulei
o linguriță de lămâie rasă
un praf de sare
un praf de bicarbonat

Rețetă clătite:  Mod de preparare

În prima etapă se sparg ouăle și se bat cu un vârf de sare, zahărul și puțină esență de vanilie, dacă le vrei puțin mai aromate. În paralel, într-un alt vas se pune făina în formă de movilă, în mijlocul căreia se face un spațiu în care se toarnă ouăle. În continuare, se amestecă cele două ingrediente și, în momentul în care s-au încorporat, începe să se toarne laptele, ușor pentru a se evita formarea cocoloașelor.  La final, cand aluatul a devenit omogen, se adaugă untul topit, și se lasă să se odihnească timp de aproximativ o oră.

Când începi să prăjești clătitele, ai grijă ca tigaia folosită să fie încinsă. De asemenea, aluatul pentru fiecare clătită trebuie turnat omogen și repede, pentru a se prăji uniform. Clătitele prăjite se pun una peste alta și se acoperă cu un capat, pentru că astfel se răcesc mai încet și umiditatea le menține moi.

Citește și care este cea mai simplă Rețetă de Zahăr Ars.

 

Publicat: 01 oct. 2017, 16:07 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă