Ciorba de perișoare se află în topul preferințelor în bucătăria românească. Dacă aveți grijă la verdețurile folosite, rezultatul final va fi unul genial. Ciorba de perișoare este ușor de făcut, este sănătoasă și extrem de sățioasă.
Când vine vorba de ciorbe, bucătăria românească nu duce lipsă de rețete. Fie că vorbim despre ciorbe cu carne sau doar cu legume, cu siguranță există rețete pentru a satisface fiecare preferință. Încă de când eram copii, mamele și bunicile aveau grijă ca în fiecare zi să consumăm o ciorbă gustoasă, gătită în casă. Și aveau toate motivele pentru a ne pune în farfurie această zeamă delicioasă. Pe lângă faptul că ciorba se poate găti cu orice legume sau cu orice tip de carne, este și o mâncare sănătoasă. Dacă ținem cont și de faptul că ciorbele sunt sărace în calorii, nu mai avem nicio scuză să le evităm.
Astăzi v-am pregătit rețeta ideală pentru o ciorbă de perișoare ca la mama acasă. Poate nu v-ați gândit până acum la asta, dar secretul stă în verdeața pe care o folosiți. Iată ce ingrediente vă trebuie pentru a găti cea mai gustoasă ciorbă de perișoare.
Ingrediente pentru perișoare:
Ingrediente pentru ciorbă:
În primul rând, curățați și spălați bine toate legumele. Tăiați cartoful în cubulețe, potrivite ca mărime. Morcovul, țelina, păstârnacul și ceapa se dau prin răzătoarea mare. Apoi puneți pe foc o oală cu apă, în care adăugați și puțină sare și puneți legumele la fiert.
Până se fierb legumele, apucați-vă de pregătit perișoarele. Într-un castron puneți carnea tocată, după care adăugați orezul. Spălați bine înainte orezul și înlăturați boabele negre. Curățați ceapa și tocați-o mărunt și apoi adăugați-o peste carne și orez.
Puneți și ouăle și pătrunjelul tocat și amestecați bine compoziția. La final, potriviți de sare și de piper, în funcție de gustul fiecăruia. După aceea, puteți să modelați perișoarele. Umeziți-vă mâna cu apă și faceți biluțe, mai mari sau mai mici, după cum preferați. Perișoarele se pun în oală atunci când legumele sunt aproape fierte.
Pentru ca orezul și carnea să nu rămână crude, trebuie să așteptați ca ciorba să dea în clocot de câteva ori. După aceea, puneți pasta de tomate și borșul și la final, după ce ați oprit focul, adăugați deasupra pătrunjel tocat mărunt.
Dacă vă place, puteți să mâncați ciorba de perișoare cu smântână adăugată și cu ardei iute.