Regina Elisabeta a II-a, o împătimită a perlelor! De ce poartă mereu această bijuterie

Publicat: 26 aug. 2020, 11:07 Autor: Andreea Voicu Vedete

Bijuteriile au fost întotdeauna prietenele femeilor, fie că este vorba despre un accesoriu mic sau unul mare. În cazul Reginei Elisabeta a II-a, acest accesoriu este nelipsit, mai ales că suverana Marii Britanii este, cu adevărat, un ”style icon”.

Regina Elisabeta a II-a a fost surprinsă deseori purtând la gât colierul cu perle sidefate, fapt ce denotă și transmite eleganță și, potrivit criticilor, ”clasicism”. Chiar autoarea cărții ”Bijuteriile Reginei”, Leslie Field, vorbește despre accesoriile pe care Regina Elisabeta a II-a le poartă. Are și preferate, printre acestea fiind colierul din trei șiraguri de perle. Dar care este povestea accesoriului său?

Regina Elisabeta a II-a purta perle încă de când era mică, asta pentru că tradiția inițiată de stră-stră-bunica ei i-a impus acest lucru. Regina Victoria dăruia fiecărei fiice și nepoate câte o perlă la fiecare aniversare, iar până la vârsta de 18 ani, strângeau suficiente cât pentru un colier, arată Revista VIVA.

Autoarea cărții a mai menționat un lucru referitor la Regele George al VI-lea, tatăl Reginei, care a continuat tradiția, dar acesta i-a oferit un lanțișor din platină la care a adăugat câte două perle la fiecare zi de naștere. Povestea colierului cu trei șiraguri de perle a început în 1935, când Regele George al VI-lea, de care Elisabeta a II-a era extrem de apropiată, i-a oferit un colier un colier cu trei rânduri.

Regina Elisabeta a fost încoronată la 2 iunie 1953

Prinţesa Elisabeta s-a căsătorit cu prinţul Philip Mountbatten, fiul prinţului Andrew al Greciei, care a efectuat serviciul militar în Marina Britanică. Ceremonia a avut loc la 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey din Londra, conform www.royal.uk. Prinţul Philip a devenit, în urma căsătoriei, duce de Edinburgh. Cei doi au patru copii: prinţul Charles de Wales, moştenitorul tronului (14 noiembrie 1948), prinţesa Anne (1950), prinţul Andrew (1960) şi prinţul Edward (1964).

Regele George al VI-lea a murit la 6 februarie 1952, iar Elisabeta a fost proclamată suverană a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, sub numele de Elisabeta a II-a.

 

Publicat: 26 aug. 2020, 11:07 Autor: Andreea Voicu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×