Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Fostul edil al Constanţei, aşteptat de soţia însărcinată + Primele imagini

Publicat: 27 mai 2024, 17:54 Autor: Hermina Hagianu Vedete

În cursul zilei de luni, 27 mai 2024, Radu Mazăre a fost eliberat din închisoarea Jilava, după ce Tribunalul Ilfov i-a aprobat cererea de liberare condiționată. Decizia magistraților este una definitivă! 

În luna aprilie a acestui an, Judecătoria Sectorului 4 a respins solicitarea fostului edil din Constanța de liberare condiționată. Radu Mazăre a atacat în instanță decizia magistraților, iar în decursul zilei de luni, 27 mai 2024, Tribunalul Ilfov a hotărât eliberarea sa din Penitenciarul Jilava.

Roxana Mihalache, primele declaraţii după ce a primit vestea că soţul său va fi eliberat

Soţia fostului edil, Roxana, l-a aşteptat în faţa penitenciarului, extrem de fericită.

„Sunt foarte fericită evident, am primit vestea cu mare drag. Aștept să avem și noi o viață liniștită. Nu pot să zic că mă așteptam. Nu aveam cum să mă aștept la o decizie că la câte eșecuri am avut de-a lungul acestei perioade era greu să post să mă aștept la o decizie pozitivă. A fost foarte greu. Am trecut printr-o perioadă foarte grea și destul de complicată să trăiești singură, dar eu sunt o persoană foarte puternică. Mă consider așa și atunci am făcut în așa fel încât să trec destul de ușor peste această perioadă”, a declarat Roxana Mihalache.

Mai mult, Roxana a vorbit și despre copilul pe care îl așteaptă împreună cu fostul edil din Constanța.

„Știți cum e, cine are copii sau a fost însărcinată, emoțiile sunt mult mai puternice în momentul în care ești însărcinată, decât atunci când nu ești. Asta pot să spun acum. Primind această veste, evident că oricine și orice femeie își dorește să-și crească copilul lângă tată și să fie într-o familie fericită și într-un cămin fericit, complet, mamă și tată”, a mai spus soția lui Radu Mazăre.

Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare, luni, 27 mai 2024

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare, în luna februarie a anului 2019, în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța. Totodată, fostul primar din Constanța a mai fost condamnat la 5 ani de închisoare, în luna februarie a anului 2022, în dosarul Polaris.

 „În baza art. 425 alin. 7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 alin. 3 din codul de procedură penală; admite contestația formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ?TEFAN, împotriva sentinței penale nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024. Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condi?ionată formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, ( DATE), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. 63/23.03.2023, pronunțată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare. Atrage atenţia contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN asupra dispoziţiilor art. 61 Cod Penal din 1969, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 al. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția persoanei condamnate și procurorului prin mijlocirea grefei instanței, azi, 27.05.2024”, se precizează în decizia Tribunalului Ilfov.

 

Sursă foto: cancan.ro

Publicat: 27 mai 2024, 17:54 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×