Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum va fi vremea în ultima săptămână de iarnă

Publicat: 22 Feb. 2021, 15:00 Arhiva
Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum va fi vremea în ultima săptămână de iarnă

Potrivit meteorologilor, vremea se va încălzi treptat, ajungând la temperaturi de primăvară adevărată în ultima săptămână de iarnă calendaristică.

Temperaturile medii ale aerului în această săptămână vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în sud-vest. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, mai ales în zonele montane din vestul teritoriului.

Meteo marți 23 februarie 2021

Vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a ţãrii. Mai ales în zonele de deal şi de munte; excepţie vor face azone restrânse din Transilvania şi Oltenia, în condiţii de ceaţă mai persistentă. Și în zona deltei va fi mai rece, valorile termice la amiază vor fi doar uşor peste cele normale.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade. La începutul zilei şi noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceaţã şi va fi nebulozitate de plafon jos. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, la altitudini mari. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 5…6 grade în dealurile din Banat şi Crişana.

Meteo miercuri, 24 februarie 2021

Deşi valorile termice diurne vor fi în scădere, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade şi minime între -2 şi 7 grade. Cerul va avea înnorări în estul şi sud-estul teritoriului unde pe alocuri va ploua slab. În restul ţării, cerul va fi variabil la deal şi la munte, dar în zonele joase vor fi nori de plafon jos sau ceaţă şi izolat posibil burniţă, mai ales dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã şi pe spaţii mici şi trecător în regiunile estice.

Citește și: Cum va fi vremea pe 1 și 8 martie. Ce surprize ne pregătește luna mărțișorului

Cum va fi vremea în luna martie

Luna martie a acestui an va aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale. Iată cum va fi vremea în luma martie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Săptămâna 1 – 8 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 8 – 15 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 15 – 22 martie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Sursa foto: Pixabey.com

Publicat: 22 Feb. 2021, 15:00 Arhiva
Pe aceeași temă