Prognoza ANM. Cod galben de ninsori în România

Publicat: 10 Jan. 2021, 11:01 Arhiva

Prognoza ANM. Meteorologii au emis o atenționare meteorologică pentru mai multe zone din România. Urmează câteva zile de ninsori și vreme rea în mai multe regiuni din țară. Ce arată prognoza meteo și informarea dată de specialiști în această dimineață.

Informare meteorologică

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 10:00 – 13 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ; polei

În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 15…30 l/mp.

Temporar va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei.

Notă: În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local și temporar va mai ninge.

Cod galben în mai multe județe din țară

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00
Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului.

În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), însudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Cod galben de ninsori în mai multe județe din țară

Zonele care sunt vizate: Alba, Argeș, București, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

Sursă info: Meteo România

Sursă foto: captură ANM, pixabay

Publicat: 10 Jan. 2021, 11:01 Arhiva
Pe aceeași temă