Profesoara care a murit la BAC. A facut infarct din cauza stresului si a volumului imens de munca

Publicat: 28 iun. 2017, 11:33 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Profesoara care a murit la BAC. A facut infarct din cauza stresului si a volumului imens de munca

Profesoara care a murit la BAC. Avea doar 43 de ani si doi copii. Profesoara de informatica de la Colegiul National ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Galati s-a stins din viata din cauza volumului de munca. Aceasta introducea date legate de examenul de BAC in sistem cand inima ei a cedat, informeaza adevarul.ro.

Rozina Miron era profesoara de informatica. Aceasta le-a marturisit colegilor ca are mult de munca. Tot ea le-a zis ca se simte hartuita de conducerea liceului in care profesa. Angajata a murit la locul de munca, in timp ce introducea in sistem date de la BAC.

Apropiatii sustin ca era stresata si ca adesea petrecea ore suplimentare. Luni seara, in jurul orei 18.00, inima ei a cedat si Rozina Miron s-a stins din viata in urma ului infarct. Aceasta introducea datele de la contestatiile de la Evaluarea Nationala. Asta dupa ce toata dimineata fusese in comisia de la BAC.

Un echipaj SMURT a venit la fata locului si a incercat sa o resusciteze. Dupa o ora de eforturi, au declarat-o decedata. Colegii au marturisit ca Rozina plecase luni de la ora 6 dimineata de acasa. Aceasta lucra adesea noaptea deoarece se afla in conflict cu conducerea scolii. Se pare ca femeia a fost obligata sa fie in ambele comisii de examen.

Chiar în ziua în care se simţea sufocată de volumul de muncă primise o înştiinţare pentru a se prezenta în comisia de disciplină pentru a răspunde în legătură cu nişte greşeli pe care le-ar fi făcut în timpul probelor de competenţe la Bacalaureat.

„M-a sunat pe la 16,30, începuseră contestaţiile la Evaluare. Se bloca aplicaţia, pentru că aşa se întâmplă când într-un sistem naţional intră să introducă date sute de şcoli în acelaşi timp. Mi-a zis că e supărată tare şi că-mi trimite să văd ceva. Eu aveam treabă atunci, am încurajat-o, i-am zis să nu intre în panică.

Pe la opt seara am aflat murise. Nu mi-a venit să cred! Şoc! Abia pe la zece, mi-am adus aminte că-mi trimisese ceva. Am văzut hârtia de convocare în faţa comisiei de disciplină. Hârtia aia i-a pus capac”, a povesti una dintre prietenele Rozinei.

„Ne-am întâlnit, vineri, săptămâna trecută, la şedinţa de instruire. Era foarte palidă şi obosită. Mi-a spus că are probleme mari cu directoarea şcolii. De probleme cu directoarea şi cu unii colegi s-a plâns tot timpul, în ultimul an. Vineri, la ora 11,00 noaptea, ea era în liceu şi a cărat singură 20 de calculatoare, pentru a pune în funcţiune sistemul de supraveghere pentru bacalaureat.

Duminică m-a sunat plângând. Clacase, nu se mai putea concentra să introducă repartizările pentru Bacalaureat. Am stat până la opt seara împreună, ca să terminăm treaba. A doua zi am plecat amândouă la Bacalaureat”, a mai povestit aceasta.

Afla mai multe pe adevarul.ro!

Publicat: 28 iun. 2017, 11:33 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă