Primul deces inregistrat din cauza tigarilor electronice. O alta tanara este in coma din cauza lor! Specialistii trag un semnal de alarma

Publicat: 01 Sep. 2019, 11:18 Ciao.ro

O persoană din Statele Unite ale Americii a murit în urma mai multor afecțiuni pulmonare care au fost asociate cu consumul de țigarete electronice (”vaping”). Este primul deces înregistrat din cauza țigărilor electronice.

Tigarile electronice fac primele victime. O persoană din statul american Illinois a murit după ce a fost diagnosticat cu mai multe afecțiuni pulmonare care au fost asociate consumului de ţigarete electronice, au anunţat vineri oficiali din domeniul sănătăţii. Anunțul decesului vine la doar două zile după ce CDC a dezvăluit că 153 de decese au fost aparent provocate de îmbolnăviri produse de consumul de țigări electronice.

Tigarile electronice fac primele victime

Tigarile electronice fac primele victime

Autorităţile au precizat că nu au identificat compusul exact sau produsul care provoacă afecţiuni respiratorii. Directorul-adjunct al CDC Brian King a dezvăluit că medicii știu deja că aerosolii din țigările electronice conțin produse dăunătoare (metale grele şi chimicale cancerigene), dar niciuna dintre acele substanţe nu a fost asociată în mod specific cu apariţia acestui val de îmbolnăviri.

De asemenea, Brian King este de părere că o serie de cazuri mai vechi de îmbolăviri asociate ”vaping”-ului nu au fost raportate și astfel numărul persoanelor îmbolnăvite ar putea crește, conform metro.co.uk.

Până în momentul de față au fost înregistrate peste 190 de cazuri în 22 de state americane, aparent legate de ”vaping”. Cele mai multe incidente au fost raportate în rândul adolescenţilor şi tinerilor adulţi. Momentan nu este cunoscut numărul exact al persoanelor care au folosit nicotină sau alte produse derivate din marijuana care sunt inserate în țigările electronice.

Americanii au fost avertizați la începutul acestui an de FDA legat de o potenţială problemă de siguranţă a ţigaretelor electronice, după ce i-au fost raportate mai multe crize epileptice în rândul unor persoane care au utilizat astfel de produse.

Publicat: 01 Sep. 2019, 11:18 Ciao.ro
Pe aceeași temă