Primele imagini cu bărbatul infectat cu coronavirus. A fost adus în această dimineață în Capitală

Publicat: 27 Feb. 2020, 07:47 Arhiva

De seara trecută, România are oficial primul caz de persoană infectată cu coronavirus. Omul care a intrat în contact direct cu italianul are aproape 20 de ani și a fost transportat în Capitală.

Bărbatul care a fost infectat cu respectivul virus a fost adus în această dimineață la București, la Institutul ”Matei Balș”. Înainte ca ambulanța cu pacientul să ajungă la destinație, un echipaj CBRN și o autospecială de pompieri a ajuns în jurul orei 05:00 dimineața pentru decontaminarea ambulanței care transportă pacientul. Ambulanța cu pacientul din Gorj a ajuns la Institutul ”Matei Balș” la ora 07:10. Bărbatul va rămâne izolat timp de 14 zile.

Ce au transmis autoritățile în această dimineață, după ce bărbatul a fost transportat la Institutul ”Matei Balș”

”Bărbatul originar din județul Gorj care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19, în această seară, a ajuns la Institutul Matei Balș din București în urmă cu scurt timp. Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului.

De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară).

Bărbatul a fost predat personalului Institutului Matei Balș și va rămâne izolat complet de restul pacienților. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice”, au spus autoritățile.

Primul caz de coronavirus în România

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, relatează Digi24. Testele nu sunt însă finalizate în acest caz, fiind izolată și această persoană.

Dacă se confirmă și a doua infectare, atunci cele două persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

Totodată, la „Matei Balș” sunt 33 de probe de la Gorj pentru care se așteaptă rezultatul.

De altfel, autoritățile italiene au anunțat miercuri seară că bărbatul de 71 de ani ar fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa. Este vorba despre un angajat și de un client al restaurantului pe care îl deține italianul în vârstă de 71 de ani. Ar putea fi vorba și despre italianul în vârstă de 51 de ani, care a fost și el în România la o partidă de vânătoare

Publicat: 27 Feb. 2020, 07:47 Arhiva
Pe aceeași temă