Prima țară din UE în care s-a atins imunitatea colectivă! De la 1 iunie nu se va mai purta mască la plajă
S-a reușit atingerea unei imunități colective! Malta este prima țară din Uniunea Europeană care a anunțat faptul că a atins imunitatea colectivă, cu 70% din populație vaccinată cu cel puțin o doză. De asemenea, măsurile se relaxează, iar de la 1 iunie nu se va mai purta mască la plajă, iar începând cu 1 iulie, în spațiile deschise.
Prima țară din Uniunea Europeană care și-a atins imunitatea colectivă! Malta are 70% din populație vaccinată cu cel puțin o doză, iar vestea este cât se poate de îmbucurătoare. De asemenea, autoritățile din Malta au decis ca purtarea măștii de protecție să nu mai fie obligatorie de la 1 iunie pe plajă și de la 1 iulie în spații deschise, arată g4media.ro.
În cursul zilei de luni, Ministrul maltez al Sănătății, Chris Fearne, a făcut acest anunț. În ultima săptămână s-au înregistrat în medie trei noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus zilnic. Rata de pozitivare este de 0,2%. Autoritățile au decis ca începând cu 1 iulie pentru persoanele vaccinate, masca să nu fie obligatorie în spațiile deschise, iar de la 1 iunie, masca nu va fi obligatorie la plajă.
Pe de altă parte, începând cu ziua de luni, restricțiile privind funcţionarea sălilor de fitness şi a bazinelor de înot au fost ridicate. De asemenea, restaurantele pot rămâne deschise până la miezul nopții. Autoritățile au anunțat că 42% din populația adultă din Malta s-a vaccinat și cu cea de-a doua doză de vaccin împotriva noului coronavirus.
Boala pe care o produce, de fapt, noul coronavirus nu ar fi una de natură respiratorie
Oamenii de știință, care fac parte din Universitățile din China și SUA, au pus cap la cap toate informațiile și au descoperit că, de fapt, noul coronavirus ar produce o boală a sistemului vascular, și nu o boală de natură respiratorie, așa cum se credea de la bun început. Studiul efectuat de cercetători a arătat mecanismul prin care virusul respectiv pătrunde în corp, în organism, modul în care este purtat în aparatul respirator și cum este afectat organismul în sine. Cercetătorii au descoperit faptul că noul coronavirus produce diverse afecţiuni tromboembolice, iar apoi pacienții infectați sunt afectați vascular-cerebral, au parte de insuficienţă cardiacă sau respiratorie, conform Adevărul.ro.
Sursă foto: pixabay