Prețuri exorbitante! Cât au ajuns să coste un sendviș și o cafea în Aeroportul Otopeni

Publicat: 14 mart. 2024, 09:00 Autor: Alina Nistor News
Prețuri exorbitante! Cât au ajuns să coste un sendviș și o cafea în Aeroportul Otopeni

Fie că pleacă în vacanță, fie că se întorc, turiștii sunt nelipsiți din Aeroportul Otopeni. Mulți dintre ei vor să bea o cafea sau să ia o gustare, dar de cele mai multe ori prețurile îi țin la distanță.

Scumpirile din ultima perioadă s-au resimțit și pe Aeroportul Otopeni. Turiștii ajung să plătească pentru un sendviș, o cafea și o apă cât pentru un bilet de avion la companiile low cost. Oamenii au rămas interziși atunci când au văzut prețurile din aeroport.

Dacă vor să-și astâmpere foamea, aceștia trebuie să scoată din buzunar 18 lei pentru un croissant cu unt și 53 de lei pentru un sendviș cu salam săsesc, potrivit Antena 3 CNN.

Același sendviș costa în luna martie a anului trecut aproximativ 39 de lei. Covridogul, produsul-vedetă din patiserii, a ajuns să coste 13 lei pe Aeroportul Otopeni, în ideea în care se vinde cu 5 lei în Capitală. Și cei care poftesc la pizza trebuie să scoată mai mult decât de obicei din buzunare, mai exact 34 de lei pentru o felie de pizza Quattro Stagioni.

Cât costă o cafea în Aeroportul Otopeni

Orice turist care dorește să-și bea cafeaua într-unul dintre locurile special amenajate din aeroport, trebuie să scoată 25 de lei din buzunar. Iar o apă plată la 0,3 l costă 15 lei. La automatele din aeroport, apa costă 9 lei.

Pofticioșii care doresc să mănânce o brioșă la micul-dejun sunt nevoiți să plătească 23 de lei. Astfel că, un meniu mai bogat pentru micul-dejun, pentru o persoană, care include: un sendviș la 53 de lei, o cafea la 25 de lei, o sticlă de apă la 15 lei și o brioșă la 23 de lei, se ridică la prețul de 116 lei. Cu această sumă se poate achiziționa un bilet dus București – Nisa, la finalul lunii ianuarie, la o companie low cost.

„Prețurile sunt exagerat de mari. Cu 100 de lei cât dai pe un sendviș, un desert sau o apă îți faci practic piața pentru un meniu pe întreaga zi pentru toată familia, dar ce să mai zicem, așa e la aeroport”, spune turistul care a făcut publică lista de prețuri la produsele alimentare, pentru sursa menționată mai sus.

 

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 14 mart. 2024, 09:00 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă