Premiile Oscar 2023. Lista completă a câștigătorilor din acest an

Publicat: 13 mart. 2023, 11:02 Autor: Camelia Vedete

Premiile Oscar 2023. Lista completă a câștigătorilor din acest an. Gala de decernare a premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre din Los Angeles. Marele eveniment a fost prezentat de Jimmy Kimmel. Premiile Oscar sunt atribuite după cele aproximativ 10.000 de voturi exprimate de membrii Academiei de film americane.

Premiile Oscar 2023. Lista completă a câștigătorilor din acest an

Filmul ”Everything Everywhere All at Once”, regizat de Daniel Kwan și Daniel Scheinert, a fost desenat cel mai bun film la cea de-a 95-a ediție a galei premiilor Oscar, care a avut loc la Los Angeles.

Pelicula a obținut și premiile pentru cel mai bun scenariu, cel mai bun montaj și cel mai bun actor în rol secundar. Jamie Lee Curtis a luat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru interpretarea din acest film.

Dan Kwan și Daniel Scheinert au luat premiul pentru cel mai bun regizor, iar pentru cel mai montaj a câștigat Pauș Rogers. Avatar 2 a fost desemnat câștigător pentru efecte vizuale.

Lista completă a câștigătorilor

Michelle Yeoh a devenit prima actriță de origine asiatică care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun în rol principal feminin. Brendan Fraser a luat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

Ke Huy Quan a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar datorită interpretării în filmul „Everything Everywhere All at Once”. Filmul „All Quiet on the Western Front” a câștigat duminică seară patru premii Oscar. Inclusiv cel pentru cel mai bun lungmetraj internațional. Dintre ceilalți câștigători importanți s-au numărat filmele ”Pinocchio” și ”Women Talking”.

Oscar 2019. Cele mai ciudate detalii despre ceremonia din acest an

Peste cateva zile va avea loc gala de premiere Oscar 2019 unde zeci de actori, regizori, scenografi etc vor afla daca au castigat trofeul.

Oscar 2019. Cele mai ciudate 12 detalii despre premiile Oscar din 2019 includ faptul că una dintre protagonistele listei de nominalizați concurează cu idolii care i-au inspirat numele de scenă. Sau că un actor și personajul său au aceeași zi de naștere, dar opțiunile lor politice sunt diferite, arată BBC.

Lady Gaga și-a împrumutat numele de scenă din piesa formației Queen „Radio Gaga”. La mai bine de zece ani de la debut, cântăreața se regăsește cu legendarii muzicieni, filmul „A Star is Born”, de Bradley Cooper. Fiind nominalizat alături de biografia trupei Queen „Bohemian Rhapsody”.

Oscar 2019. E a treia oară când Amy Adams și Christian Bale joacă împreună într-un film și primesc amândoi nominalizări la premiile Oscar. Au fost pe genericul „Luptătorul/ The Fighter”, din 2010, al „Țeapă în stil american/ American Hustle”, în 2013. Iar acum amândoi au fost nominalizați pentru rolurile interpretate în „Vicele/ Vice”. Bale a plecat acasă cu un Oscar pentru rolul interpretat în producția din 2010. Citește tot articolul aici.

Publicat: 13 mart. 2023, 11:02 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă