Pregătiți-vă să vă înfiorați! Povestea bunicuței canibale care își transforma victimele în săpun și prăjituri

Publicat: 04 Feb. 2020, 11:29 Life

Italianca Leonarda Cianciulli avea mereu sadită în suflet teroarea pentru siguranța copiilor, din cauza firii ei superstițioase. Totul s-a întâmplat după ce o ghicitoare la care mersese i-a prezis că avea să își piarda toți copiii, urmând să moară singură. Femeia a pretins ulterior că a fost vizitată de Fecioara Maria, care a îndemnat-o să facă sacrificii umane pentru ca odraslele ei să trăiască. Așa începe șiruld e crime care avea să o consacre drept una dintre cele mai sângeroase criminale în serie.  

Leonarda Cianciulli s-a născut în 1894 și avut o viață plină de încercări. Viața ei a luat o turnură nefastă încă din adolescență, când a încercat de două ori să se sinucidă.

În 1917, s-a căsătorit cu un funcționar. Părinții nu au fost de acord cu căsătoria, crezând că fiica lor merita un soț mai respectabil.

Superstițioasă din fire, Leonarda Cianciulli credea cu tărie că, atunci când s-a căsătorit, mama ei a blestemat-o să aibă parte de o viață nenorocită.

Soarta face ca 13 dintre cei 17 copii ai ei să moară înainte de a împlini zece ani. Speriatăd e ce i se întâmplă, a apelat la serviciile unei ghicitoare, pentru a vedea ce-i rezervă viitorul. Nu a fost cea mai înțeleaptă decizie, și asta pentru că ghicitoarea a făcut-o să creadă și mai mult în blesteme, relatează incredibilia.ro.

În 1939, cand fiul cel mai mare al Leonardei, Giuseppe urma sa se inroleze in armata, femeia a pretins ca a fost vizitata de Fecioara Maria, care a indemnat-o sa faca sacrificii umane pentru ca odraslele ei sa traiasca. Aici incepe sirul de crime care avea sa o consacre pe Leonarda Cianciulli drept una dintre cele mai sangeroase criminale in serie.

Prima dintre victime a fost Faustina Setti, pe care Leonarda a ucis-o cu un topor. A tarat-o pe femeie pana intr-o baraca, unde a taiat-o in noua bucati si i-a strans sangele in galeti. Declaratia mamei criminale, rostita peste ani in sala de judecata, starneste fiori oricui o aude: “Am aruncat bucatile de carne intr-o oala, am turnat peste sapte kilograme de soda caustica, pe care o cumparasem ca sa fac sapun si am lasat oala pe foc, pana cand totul s-a topit intr-un amestec gros pe care l-am turnat in niste galeti”.

Restul declaratiei i-a lasat fara cuvinte pe jurati: “Cat despre sangele din bazin, am asteptat pana s-a coagulat, l-am uscat in cuptor si l-am amestecat cu faina, zahar si oua si un pic de margarina. Am facut multe prajiturele cu care le-am servit pe doamnele care veneau in vizita, desi am mancat si eu cu Giuseppe din ele”.

Aceeasi soarta au avut-o alte doua femei, Francesca Soavi si Virginia Cacioppo. Ultima dintre ele era o fosta cantareata de opera, iar Leonarda a avut numai cuvinte de lauda pentru ea: “Era o femeie foarte dulce, prajiturile au iesit mai bune, iar sapunul- foarte cremos.”

Pentru crimele sale socante, femeia a primit 30 de ani in inchisoare si trei ani intr-un centru de corectie pentru criminali. S-a stins in 1970 in centrul de corectie de la Pozzouli, convinsa ca faptele sale erau justificate.

Publicat: 04 Feb. 2020, 11:29 Life
Pe aceeași temă