O salata de efect, foarte simplu si repede de preparat – in acelasi timp foarte delicioasa, usoara. Ornamentul cu struguri face toata chestia, sa aveti o masa deosebit de aranjata si frumoasa – asta ar fi o prima sugestie pentru o masa festiva sau o cina cu prietenii.
Ingrediente
piept de pui fiert 300 g
oua fierte 3 buc
mere 2 buc sa alegeti mere verzi, mai acre
cascaval 150 g
struguri albi 400 g
lamaie 0.5 buc sucul de la ea
maioneza 200 g
patunjel verde 1 buc 1 legatura sau frunze de salata verde
Mod de preparare:
1 Fierbeti din timp ouale si pieptul de pui, lasati sa se raceasca complet.
Apoi incepem sa montam salata:
– pe un platou mare puneti pe margine patrunjel verde sau frunza de salata verde
– In mijlocul platoului puneti pieptul de pui rupt bucatele si il ungeti deasupra cu maioneza.
2 Dati ouale si merele prin razatoare si puneti-le peste carnea de pui. Stropiti totul cu putina zeama de lamaie. Dati cascavalul prin razatoare si asezati uniform peste oua si mere.
3. Ungeti toata suprafata de la pct. 2 cu maioneza. Taiati strugurii albi in jumatati si curatati samburii. Aranjati fructele peste maioneza.
4. Lasati salata macar 30 de minute la frigider sa se patrunda si este gata de servire.