Daca vrei o prajitura dulce, placuta maximum ochiului si adorata de cei mici, iti recomandam prajitura Fanta. Sigur ai mai auzit de ea si probabil ai vazut imaginile cu ea circuland pe Facebook. Si asta pentru ca ochiului ii place orice culoare puternica si mai ales cele ale prajiturilor bune, cum este aceasta.
Iti prezentam reteta pentru prajitura verde Fanta:
Ingrediente:
Pentru blat:
8 oua
8 linguri de zahar
120 ml de ulei
5 linguri de faina
3 linguri de cacao
1 praf de copt (15 grame)
1 praf de sare
esenta de rom
Pentru crema:
250 grame de unt
900 grame de branza de vaci
200 grame de zahar pudra
esenta de vanilie
Pentru glazura:
1 litru suc fanta verde (de mere)
6 linguri de zahar
3 plicuri budinca de vanilie (sau ce aroma preferi)
colorant alimentar verde
Mod de preparare:
Pentru blat:
– se separa albusurile de galbenusuri; acestea din urma se fraca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o grema groasa ca o maioneza;
– albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu crema de galbenusuri;
– se adauga faina, praful de copt si cacaoa;
– se pune aluatul in tava pentru copt cu hartie si tapetata. Se baga la cuptorul preincalzit pana cand trece testul scobitorii.
Pentru crema:
– untul se tine la temperatura camerei si apoi se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se topeste;
– adaugam branza de vaci si esenta, mixam bine pana cand devine o crema pufoasa;
Pentru glazura:
-prafurile de budinca le amestecam cu zaharul si putin suc. Restul de suc il punem la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca,amestecam continuu pana se ingroasa.
Asamblare:
-peste blatul rece intindem crema de branza si deasupra budinca de fanta, apoi dam la rece 2-3 ore.
Citeste si: „Rasfatul tau de 8 Martie! Prajitura de ciocolata fara oua sau lapte”