Prăjitura Diplomat este un desert care ne duce cu gândul la copilărie și care se prepară extrem de ușor. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru cea mai simplă și ieftină rețetă!
Blat:
Cremă:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile bine cu un praf de sare, iar appoi fierbem zahărul și apa până se transformă într-un sirop. Ulterior turnăm siropul fierbinte peste albușuri și mixăm continuu.
Când am terminat de turnat tot siropul, adăugăm gălbenușurile și uleiul. Amestecăm apoi făina cu cacao și o cernem deasupra compoziției. Ulterior toată compoziția trebuie amestecată bine până se omogenizează. Apoi, ungem o tavă cu ulei și o tapetăm cu făină. Turnăm aluatul, apoi îl punem la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Se lasă după să se răcească.
Ouăle împreună cu zahărul se bat bine și apoi se pun pe baie de abur, până când crema se îngroașă ca o smântană. Se lasă să se răcească și se bate bine frișca. Gelatina se pune la înmuiat în 3 linguri de apă sau suc de fructe. Se pune apoi la încălzit (ăa nu fiarbă) și se amestecă cu crema de ou. Adăugăm și esența și se amesteca frișca cu crema de ou.
Se tapeteaza tava cu folie de plastic. Se adaugă blatul, apoi se pune crema. Adăugăm fructele în funcție de modelul pe care și-l dorește fiecare. După ornat, se prepară jeleul conform instrucțiunilor de pe plic. Îl turnăm călduț peste prăjitură și se ține la frigider preț de câteva ore. Ulterior se taie și se servește cu oamenii dragi!
SURSA FOTO: Social Media