Daca vrei ca anul acesta sa ai un desert diferit pe masa de sarbatori, ai nimerit unde trebuie.
Pasca cu ciocolata de Paste este un produs pe care toata lumea il va indragi. Este inedita deoarece e facuta complet diferit de cea traditionala. Si, trebuie sa recunoastem, arata si mai bine! Aluatul ei este cu cacao si crema de branza este cu ciocolata. Ati putea spune ca este un fel de cheesecake, daca sunteti fani.
300-350 g faina
20 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
150 g lapte
100 g apa
70 g zahar
1 ou
35 g unt moale
1 plic zahar vanilat
30 gr cacao
1 varf cutit sare
250 g ricotta/branza dulce de vaci
1 ou
4 linguri de zahar
1 lingura plina cu gris
1 lingura plina cu faina
50 g bobite ciocolata
1 plic zahar vanilat
1 lingurita de gris pentru pudrat foaia de aluat inferioara
1 albus
codite de zahar
10 g bobite ciocolata
Aluat

Framantam putin aluatul, apoi adaugam oul batut usor, zaharul, zaharul vanilat si sare. Framantam pana cand aluatul prinde consistenta. Adaugam untul la temperatura camerei. Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se lipeste.

Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam aluatul sa dospeasca 1 ora. Dupa aceea, impartim aluatul in 2 bucati. Intindem una dintre bucati intr-o foaie de cca 0,7-1 cm.

Citeste continuarea retetei aici!