Povestea sfâșietoare a profesorului din Botoșani care se împrumută la bancă ca să dea la săraci! Vasile Postolachi e supranumit ”îngerul săracilor”

Publicat: 22 ian. 2020, 12:24 Autor: Andreea Voicu Life

Un profesor, doctorand la Teologie, din Botoșani, a devenit ”îngerul sărmanilor”. Bărbatul în vârstă de 30 de ani a trecut demult barierele dintre oameni și este mai decis ca niciodată să ajunge persoanele care nu au o situație socială prea bună.

Vasile Postolachi – un tânăr cu visuri și frică față de Dumnezeu, un suflet cald și blând care ajută oamenii. Sau, cu alte cuvinte, un model pentru toți!

El predă materia religie la Rădăuți Prut, un sătuc la graniță cu Republica Moldova. A fost visul său din copilărie. Mai mult decât atât, Vasile a devenit chiar binefăcătorul  mai multor comunități, atât în România, cât și în Republica Moldova. Astfel, el nu s-a rezumat doar la activitatea de catedră. A dus copii în excursie, a făcut rost de bani, a ajutat cu haine, alimente și lemne de foc pentru 700 de oameni săraci.

”Pentru mine, să încerc măcar să fac bine este cea mai mare bucurie. Atunci când reușesc să ofer ceva celui aflat în necaz, nu mai simt oboseală, nu simt greutăți, doar că am reușit să urmez învățăturile lui Hristos”, a spus el, potrivit botosaninews.ro.

Profesorul Vasile – înger pentru cei care nu au avut noroc

Profesorul din Botoșani, Vasile Postolachi, face tot posibilul ca oamenii care nu au avut posibilități materiale să beneficieze de alimente și condiții mai bune. La începutul anului, profesorul Vasile a avut o campanie umanitară pe ambele maluri ale Prutului, și anume ”Bucuria de a Bucura”.

”Eu predau religie, încerc să-i fac pe copii mai buni. Mergem la oameni nevoiași să-i ajutăm, cum putem. Dacă eu văd că acești copii sunt mai buni, atunci pot spune că ora de religie și-a făcut efectul”, a povestit el.

Mai mult decât atât, puțini știu că profesorul Vasile Postolachi a dus copiii gratis în excursie în țară, cu bani strânși din donații. Profesorul a făcut chiar și împrumut la bancă.

”Era o formă de cunoaștere, de îmbogățire a spiritului care trebuia oferită acestor suflete de copil. Am făcut tot ce a stat în putință să-i duc trei zile prin Moldova. Am făcut și un credit la bancă în 2018. Nu-i puteam dezamăgi. Dacă mă ține Dumnezeu sănătos, nu mă voi opri niciodată. Aceasta este, poate, menira mea”, a mărturisit Vasile.

Publicat: 22 ian. 2020, 12:24 Autor: Andreea Voicu Life
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă