Povestea neștiută a lui Alex Furman, magicianul de la ”Românii au talent” care a făcut armata în Israel: ”Am intrat într-o librărie, iar o carte mi-a schimbat viața”

Publicat: 18 feb. 2022, 19:12 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Alex Furman, magicianul de la „Românii au talent”, cel care a impresionat juriul în prima ediție a sezonului 12, ne-a dezvăluit, într-un interviu exclusiv, cum a descoperit pasiunea pentru magie. Tânărul spune că la doar 5 ani a pus mâna prima dată pe o carte de magie!

Alex Furman, magicianul de la „Românii au talent”: „In timp ce alți băieți jucau fotbal, eu stăteam în camera mea cu un pachet de cărți în mână și studiam”

CIAO.RO: Alex, ai o poveste impresionantă de viață! Spune-ne puțin cum ai descoperit pasiunea pentru magie? Cine ți-a fost inspirație?

Alex Furman: Pasiunea pentru magie am descoperit-o în clasa a 5-a. Tatăl meu insista să citesc și când am mers cu el într-o librărie, am ales o carte cu multe imagini, pentru că nu mă pasiona cititul deloc. S-a întâmplat ca acea carte să fie despre trucuri de magie pentru începători, și ironic, acea carte mi-a schimbat viața. La școală am început să atrag atenția colegilor prin trucuri de magie, ceea ce m-a făcut să fiu mai plăcut, iar acest lucru mi-a oferit un sentiment minunat care m-a motivat să învăț cât mai multe în acest domeniu.

În scurt timp, am terminat cartea, după care am început să învăț trucuri de pe YouTube, ca mai apoi să ajung sa le inventez eu. Nu am fost niciodată un copil sportiv. Deci, în timp ce alți băieți jucau fotbal, eu stăteam în camera mea cu un pachet de cărți în mână și studiam. 12 ani mai târziu pot spune că magia este mai mult decât un hobby, este un stil de viață.

CIAO.RO: Ce elemente te inspiră când îți pregătești propriile momente?

Alex Furman: Când îmi pregătesc momentele am două mari surse: internetul și prietenii. Internetul este o resursă incredibil de folositoare, dacă știi cum să o folosești. Mă uit la ce fac alți mari magicieni și încerc să iau idei și să le adaptez în stilul meu. În același timp, îmi întreb des prietenii „Ce ți se pare ție imposibil?”, după care iau răspunsurile lor și ma gândesc cum aș putea să le fac posibile.

Alex Furman, despre momentul pe scena „Românii au talent”: „Am înțeles acolo că tu îți faci singur destinul”

CIAO.RO: Cum a fost pe scena „Românii au talent”? Ce ai simțit când îți prezentai momentul?

Alex Furman: Pe scenă eram foarte emoționat, era ca o luptă în interiorul meu. Creierul îmi spunea că sunt emoționat. Dar, în același timp, inima îmi spunea să mă liniștesc, că mă vede o țară întreagă, și în funcție de ceea ce fac, depinde tot viitorul meu. Am înțeles acolo că tu îți faci singur destinul. Și, deși nu poți controla ceea ce ți se întâmplă, poți controla cum răspunzi la ceea ce ți se întâmplă. De-a lungul anilor, după ce am fost descurajat de mulți oameni, am ajuns să am niște semne de întrebare. La un moment dat, în armată, chiar mă gândeam să mă las de magie, dar când am văzut reacția spectatorilor și a juraților, mi-am dat seama că am făcut o alegere bună și am înțeles că acesta este drumul meu în viață, să inspir.

„Opțiunea să nu conving juriul nu există în mintea mea”

CIAO.RO: Spuneai că această apariție era importantă pentru tine și viitorul tău. Cum ar fi fost dacă nu convingeai juriul?

Alex Furman: Opțiunea să nu conving juriul nu există în mintea mea în acele momente. Când decidem să facem un lucru, trebuie să mergem până la capăt. Dacă vrem opțiunea A, niciodată nu o să putem da 100% dacă există și opțiunea B. Și consider că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, trebuie să dai tot ce ai în tine pentru a face acel lucru să devină realitate.

Ce pasiuni mai are Alex Furman, magicianul de la „Românii au talent”?

CIAO.RO: Ce alte pasiuni mai ai? Ce îți place să faci când nu e vorba despre magie?

Alex Furman: Pe lângă magie, îmi place mult să tatuez, să desenez, să scriu versuri, să fac vlogguri pentru canalul meu de YouTube. Îmi place orice activitate prin care pot să îi inspir sau să îi ajut  pe alții. Viața oricum este scurtă, deci, în anii care mi-au mai rămas nu vreau decât să las în urmă un loc mai bun pentru viitorii mei copii. Mi s-a spus des că un singur om nu poate schimba lumea… asta până când vine un om care o face. Totul este imposibil până când vine cineva care face acel lucru.

Foto: PR PRO TV

Publicat: 18 feb. 2022, 19:12 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă
×