Povestea câinelui pitbull-erou care a murit în timp ce proteja doi copii de un șarpe veninos

Publicat: 13 Oct. 2019, 09:30 Ciao.ro
Povestea câinelui pitbull-erou care a murit în timp ce proteja doi copii de un șarpe veninos

Un câine pitbull a murit în timp ce încerca să protejeze copiii unei familii americane din Florida de un șarpe veninos, informează CNN.

Povestea câinelui pitbull-erou. Zeus, un pitbull de 9 luni, a murit după ce s-a luptat cu un șarpe coral în curtea familiei, unde se mai aflau doi din cei patru copii ai familiei.

Unul dintre copii, Oriley, un băiat de 10 ani, se juca în curte, în momentul în care câinele pitbull s-a năpustit brusc spre el. Câinele a trecut însă de el și a atacat ceva ce, la prima vedere, părea a fi o frânghie dar care, în realitate, s-a dovedit a fi un șarpe coral.

Povestea câinelui pitbull-erou

În timp ce câinele se lupta cu șarpele în iarbă, un alt băiat, de 11 ani, tocmai ieșise în curte pentr a-i aduce apă câinelui. În acel moment, pentru a ține șarpele la distanță de copii, pitbull-ul a încercat să strivească șarpele cu propria sa greutate.

În cele din urmă, câinele Zeus a decapitat, practic, șarpele. În timpul luptei, pitbull-ul a fost, însă, mușcat de patru ori.

Părinții au dus pitbull-ul de urgență la o clinică veterinară din zonă, unde i s-a administrat pe loc ser ani-venin.

Din păcate pentru câine, era prea târziu. Zeus nu a mai putut fi salvat și a murit a doua zi.

„Am început să plâng”, a spus Gary Richardson, tatăl copiilor. „Copiii s-au trezit și ei și, când m-au văzut, au început să plângă și ei”, a spus Gary, care a adăugat că îl consideră pe Zeus „un erou”.

„Dacă nu ar fi fost el, e foarte posibil ca unul dintre copiii mei să nu mai fi fost în viață”.

Publicat: 13 Oct. 2019, 09:30 Ciao.ro
Pe aceeași temă