Portocalele rosii sunt mult mai gustoase si au beneficii mult mai mari decat portocalele obisnuite. Cele mai multe cresc in Sicilia, insa se pot gasi si in Grecia sau Spania.
Portocalele rosii sunt recomandate de specialisti pentru 3 motive. Contin o substanta numita antocian care da culoarea rosie a citricelor, sunt bogate in vitamina C si contin multe fibre benefice pentru organism. In timp ce antocianul din portocale distruge radicalii liberi, iar dozele de vitamina C scad riscul de a face cancer.
De asemenea, expertii italieni au facut si un experiment pe un grup de batrani. Acestia au primit zilnic, timp de doua luni, cate o cana de suc proaspat stors de portocale rosii. Rezultatele dupa acest experiment au fost uluitoare.
Metabolismul lor s-a imbunatit considerabil: nivelul de glucoza din sange, colesterol, creatinina fiind mai bune. Portocalele rosii sunt delicioase si au un gust dulce astringent cu aroma de zmeura.
Fructele au efecte benefice impotriva ingrasarii si le permit persoanelor care le consuma sa isi mentina o silueta supla. Nu numai culoarea le diferentiaza de cele obisnuite, ci si cantitatea foarte mare de vitamina C. O portocala din soiul sicilian contine cantitatea necesara de vitamina C pentru o zi intreaga. In plus, sucul obtinut cu tot cu pulpa contine carbohidrati, fibre si minerale care se asimileaza usor si dau multa energie organismului. De aceea, portocalele rosii intaresc sistemul imunitar si tin bolile departe.