Ce este de fapt pomelo si ce contine? Motive pentru care este bine sa consumi cat mai des acest fruct exotic

Publicat: 26 ian. 2018, 16:17 Autor: Echipa Ciao.ro News

O aparitie asiatica printre fructele autohtone, pomelo a devenit o obisnuita pentru romani in sezonul rece. Il preferam in locul mult mai amarului grepfrut, dar putin stiu cat de important este acest fruct in cultura chineza si cat de pretios e pentru sanatate.

Pomelo (Citrus maxima) este considerat “regele” citricelor si e lesne de inteles de ce. Dimensiunile lui rivalizeaza cu cele ale unui pepene galben, iar gustul este mult mai placut si mai dulce decat al altor citrice. La exterior, culoarea lui variaza de la verde pana la corai sau galben, in timp de miezul poate fi roz sau galben foarte deschis.

La fel ca restul citricelor, pomelo contine Vitamina C. Un sfert din acest fruct urias este suficient pentru a-ti oferi 130% din doza zilnica de Vitamina C recomandata. In plus, contine fier, fibre, potasiu, proteine, iar partea cea mai buna este ca are putine calorii.

 
Pentru ca 100g pomelo contin doar 38 de calorii si pentru ca acest fruct contine enzime care ajuta in arderea grasimilor, pomelo este foarte apreciat de cei care vor sa isi controleze greutatea. Sucul de pomelo este eficient in digestie, iar pectina pe care o contine acest fruct este eficienta in prevenirea arterosclerozei si echilibrarea presiunii arteriale. Iata la ce ajuta pomelo:
– ajuta la eliminarea toxinelor din organism
– favorizeaza absorbtia fierului in intestin
– contribuie la reducerea colesterolului.
– stimuleaza sistemul imunitar.
– are efect antioxidant si elimina radicalii liberi.
– scade riscul aparitiei cariilor. Reduce stresul si oboseala.

Cum sa gatesti un pomelo

In Asia este consumat crud, ca gustare, condimentat doar cu sare si un praf de pudra de chili. Daca il prepari termic, pomelo va deveni aramui, asa ca e cel mai bine sa il adaugi spre finalul pregatirii retetelor. Il poti adauga in feluri cu paste, peste, pui, creveti si poate inlocui lamaia.

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

Publicat: 26 ian. 2018, 16:17 Autor: Echipa Ciao.ro News
Pe aceeași temă
×