„Pliculetele de ceai sunt resturi. Plantele adevarate sunt…” – Ce spune un specialist despre ceai, una din cele mai sanatoase bauturi

de: D. C.
14 03. 2018, 20:03

„Pliculetele de ceai sunt resturi”, este parerea unui specialist care te invata ce sa bei. Ceai este denumirea unui copac, o planta, nu a licorii obtinute dupa infuzie. Din planta de ceai se obtin mai multe specialitati. In Romania, cele mai cunoscute sunt ceaiul verde si cel negru.

Mai exista si ceai alb, galben (mai rar), oolong, pu-erh sau rosu (rooibos). Este indicat sa optezi pentru un ceai din plante uscate sau seminte. Acestea se gasesc in comert la pungi destul de mari. Pentru a le prepara, ai nevoie de o infuziera sau poti strecura ceaiul la final.

„Pliculetele de ceai sunt resturi”

Este vreo diferenţă între modul în care se bea ceai în Asia şi cum se bea în Europa?

În China se clasifică altfel ceaiurile decât în Europa. Mai exact se clasifică după culoarea infuziei, nu dup culoarea frunzelor de ceai. Ceaiul negru, de exemplu, oferă o infuzie roşie.

Eu prepar ceaiul aşa cum se prepara acum câteva sute de ani în China, fac toată ceremonia. De la ea a pornit şi ceremonia ceaiului japonez. Din păcate este o tradiţie care a dispărut chiar şi la ei, mai ales în oraşe.

Şi în China se întâmplă să nu ştie oamenii ce este exact cu ceaiul. Totuşi, se mai practică în mânăstiri sau în scop turistic. Eu fac toată ceremonia asta şi acasă, dar organziez şi evenimente în care le explic oamenilor istoria ceaiului.