„Pliculetele de ceai sunt resturi. Plantele adevarate sunt…” – Ce spune un specialist despre ceai, una din cele mai sanatoase bauturi

Publicat: 14 mart. 2018, 20:03 Autor: D. C. Retete & Diete

Una din cele mai baute licori este o sursa de sanatate pentru cei care sufera de anumite afectiuni.

„Pliculetele de ceai sunt resturi”, este parerea unui specialist care te invata ce sa bei. Ceai este denumirea unui copac, o planta, nu a licorii obtinute dupa infuzie. Din planta de ceai se obtin mai multe specialitati. In Romania, cele mai cunoscute sunt ceaiul verde si cel negru.

Mai exista si ceai alb, galben (mai rar), oolong, pu-erh sau rosu (rooibos). Este indicat sa optezi pentru un ceai din plante uscate sau seminte. Acestea se gasesc in comert la pungi destul de mari. Pentru a le prepara, ai nevoie de o infuziera sau poti strecura ceaiul la final.

„Pliculetele de ceai sunt resturi”

Este vreo diferenţă între modul în care se bea ceai în Asia şi cum se bea în Europa?

Bei ceai fierbinte? Boala necrutatoare pe care o poti face din cauza acestui obicei prostÎn China se clasifică altfel ceaiurile decât în Europa. Mai exact se clasifică după culoarea infuziei, nu dup culoarea frunzelor de ceai. Ceaiul negru, de exemplu, oferă o infuzie roşie.

Eu prepar ceaiul aşa cum se prepara acum câteva sute de ani în China, fac toată ceremonia. De la ea a pornit şi ceremonia ceaiului japonez. Din păcate este o tradiţie care a dispărut chiar şi la ei, mai ales în oraşe.

Şi în China se întâmplă să nu ştie oamenii ce este exact cu ceaiul. Totuşi, se mai practică în mânăstiri sau în scop turistic. Eu fac toată ceremonia asta şi acasă, dar organziez şi evenimente în care le explic oamenilor istoria ceaiului.

„Pliculetele de ceai sunt resturi”

 Pliculetele de ceai sunt resturi. Ce spune un specialistCeaiul oolong este mai deosebit. De ce?

Oolong este ceai semioxidat. Poate rămâne în tabăra ceaiului verde sau poate să se ducă în cea a ceaiului negru. De fiecare dată poate fi diferit. Pentru noi, europenii, este mai dificil de înţeles. Pentru că tiaguanin este un ceai verde, iar Da Hong Pao este un ceai negru. Ele sunt cele mai faimoase ceaiuri oolong ale Chinei.

Ceaiul la pliculeţe este acelaşi lucru cu ceaiul despre care ne vorbeşti tu?

Pliculetele de ceai sunt resturi. Ce spune un specialistCeaiul de la pliculeţe conţine resturi. Chiar şi firmele foarte mari care au plantaţii imense în India, nu poate fi comparat cu ceaiurile de calitate. De fapt, toate sunt ceaiuri măcinate, care nu este crescut cu atenţie.

Ceaiul adevărat este cultivat în ferme mici, se prelurează tradiţional, adică manual, fără utilaje. Acestea ocupă în general maximum 5 hectare. La culturile mici pot apărea dăunători şi în acest caz nu mai au ce să îi facă.

Ca să vă daţi seama de situaţie, trebuie să ştiţi că ceaiul este cea mai contrafăcută băutură pentru că este cel mai consumat lichid de pe planetă cu excepţia apei.

Afla mai multe despre ceai aici!

Publicat: 14 mart. 2018, 20:03 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă