Dacă te-ai săturat de medicamente, atunci trebuie să știi că există o plantă-minune care te scapă de tuse și pe care sigur o ai în casă. Lidia Fecioru a dezvăluit secretul!
Există un condiment pe care, cu siguranță, îl ai în bucătărie, și care te poate scăpa de tusea nedorită. Unele plante au proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antiseptice, iar bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat că leacul care calmează tusea este cimbrul.
Despre ceaiul de cimbrișor se știu multe lucruri încă din cele mai vechi timpuri, iar frunzele de cimbrișor au o multitudine de beneficii pentru sănătate și organism. Cimbrișorul și-a dovedit eficiența în ultimele cercetări în zona de tuse convulsivă și este un important adjuvant în cazurile de astm sau a altor afecțiuni ale aparatului respirator. O ceașcă fierbinte din acest ceai, cu o felie de lămâie, va curăța foate bine secrețiile bronhiilor. Acest ceai luat din oră-n oră, cu înghițituri mici, este foarte util și în tratarea pneumoniilor.
„M-am gândit la un tratament pentru tuse, pentru că în perioada aceasta este atât de multă lume răcită şi se confruntă cu tusea. Este foarte bun cimbrul. Pe internet sunt mai multe reţete de tinctură de cimbru sau chiar o putem găsi la plafar. Se pun într-un pahar cu ceai cam 3-4 picături de tinctură de cimbru, nu mai mult, pentru că e destul de puternic. Cine suportă să bea chiar ceai de cimbru este minunat. De asemenea, se poate face inhalație cu cimbru. Pentru tuse este nemaipomenit. Eu nu am tinctură de cimbru, dar îmi fac acasă ceai de cimbru”, a recomandat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
Băutura-minune se prepară din cojile de la câteva legume. Printre acestea se numără ceapa și usturoiul. Cojile se pun la uscat și apoi se folosesc pentru prepararea unui ceai delicios și savuros care are numeroase beneficii pentru organism.
Lidia Fecioru spune că trebuie să bem zilnic un astfel de ceai pentru că ajută la ameliorarea cârceilor, întărirea muşchilor inimii și stopează procesul de îmbătrânire.
„Ştiţi că eu tot timpul spun să nu aruncați cojile de ceapă și nici pe cele de usturoi. Ce facem cu ele? Facem ceai. În fiecare zi să bem câte o cană de ceai. Cum facem un ceai simplu, aşa ne facem și din coaja de ceapă.
O păstrăm acolo uscată, o punem într-un borcănel, sfărâmată bine, ca să o adăugăm în ceai și o dăm prin strecurătoare. Bem un ceai pe zi. Este o minunăție acest ceai de coji de ceapă. Este un antioxidant, îmbunătățește funcția vaselor capilare, oprește funcția de îmbătrânire, luptă foarte bine cu celulele canceroase, adică îl putem bea inclusiv preventiv, pentru a nu avea această boală”, a spus Lidia Fecioru la Antena3.
SURSA FOTO: Social Media