Peste 2 milioane de persoane defavorizate vor primi gratuit câte 50 de măști de protecție

Publicat: 22 May. 2020, 11:08 Arhiva

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus ca a fost aprobata OUG prin care fiecare persoana defavorizata va primi cate 50 de masti, in total urmand sa fie achizitionate materiale de protectie pentru 2,3 milioane de oameni, urmand sa se plateasca 230 de milioane de lei de la bugetul de stat.

„In urma modificarii in Parlament a Hotararii de Guvern privind starea de alerta, am adoptat azi (joi – n.red.) o OUG privind acordarea de catre Ministerul Sanatatii, prin directiile de sanatate publica, autoritatilor locale necesarul de masti de protectie pentru familiile si pentru persoanele defavorizate. S-au aprobat masti de protectie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a spus Nelu Tataru, dupa sedinta de Guvern de joi seara.

Ministrul Sanatatii a explicat care sunt categoriile defavorizate. Este vorba despre persoane ce provin din familii beneficiare ale ajutorului social acordat in baza Legii 416/2001, privind venitul minim garantat, persoane din familiile beneficiare de alocatii pentru sustinerea familiei, acordate in baza Legii 277/2010, pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi sunt de pana la 704 lei, inclusiv reprezentand nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari, prevazuta de OUG 6/2009, persoanele incadrate in grad de handicap, care realizeaza venituri exclusiv din prestatiile sociale prevazute de articolul 42 si articolul 58 din Legea 448/2006.

Citeste mai multe pe fabricatinromania.info

Publicat: 22 May. 2020, 11:08 Arhiva
Pe aceeași temă