Curentul de meteori denumit „Perseide” îşi face apariţia în luna august. Fenomenul astronomic iluminează cerul oferind un spectacul de neuitat. Denumite după constelația din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an.
Ploaia de meteori Perseide a atins anul acesta intensitatea maximă în noaptea de 12 spre 13 august. Pe mulţi români, zorile i-au prins sub cerul liber. A fost noaptea Perseidelor şi au ţinut să se bucure din plin de ploaia de stele căzătoare. Ca să poată vedea mai bine reprezentaţia, au ales zone de lângă oraş, la aer curat, departe de luminile care puteau tulbura priveliştea, scrie Mediafax.
Cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopții până dimineața. Deși Luna va fi la câteva zile după faza de Lună Plină, răsărind la ora 23:00, lumina ei stricând practic observațiile, tot veți putea vedea zeci de stele căzătoare pe oră. Stelele căzătoare sunt de fapt fragmente desprinse din coadă cometei Swift – Tuttle, care, la intrarea în atmosfera, se aprind din cauza frecării cu aerul. Pentru a urmări Perseidele nu este nevoie de un instrument special. Trebuie doar să stați întins și să priviți cerul măcar o oră.