Obiceiuri si traditii in PRIMA ZI DE PASTE! Ritualuri pentru sanatate si belsug in casa. Ce trebuie sa faci de la prima ora a diminetii

Publicat: 08 Apr. 2018, 00:00 News 3

Ziua Invierii Domnului incepe, din punct de vedere liturgic, in noaptea dinainte! La miezul noptii, atunci cand se deschide mormantul, iar Iisus Hristos invie din morti.

Prima zi de Paste aduce cu o ea si o serie de traditii si obiceiuri, care sunt respectate cu sfintenie de credinciosi.  Ziua incepe cu ”Hristos a inviat”, la care se raspunde cu ”Adevarat a inviat!”, timp de 40 de zile, pana la Inaltarea Domnului.

Obiceiuri si traditii in PRIMA ZI DE PASTE! Potrivit traditiei stravechi, ouale se ciocnesc in prima zi numai ”cap in cap”, in a doua zi, ”cap in dos”, iar in a treia zi, ”dos cu dos”. Un alt obicei este acela de a purta haine noi, in semn de respect pentru aceasta sarbatoare.

Hainele noi semnifica primenirea trupului si a sufletului. De Paste nimeni nu trebuie sa fie trist sau sa planga.

In dimineata de Paste e bine sa privesti prima data intr-o cofa cu apa neinceputa. Se spune ca vei avea vederea buna in restului anului. De asemenea, duminica dimineata, exista traditia ca toti membrii familiei sa se spele pe fata cu apa neinceputa, luata dintr-un izvor, in care se pune un ou rosu si un ban de argint.

Continuarea articolului »

Publicat: 08 Apr. 2018, 00:00 News 3
Pe aceeași temă