Renunta la pasca traditionala anul acesta si inlocuieste stafidele cu macul!
Pasca cu crema de branza si mac, un deliciu! Este o reteta usoara si pe placul tuturor. Seamana cu reteta de pasca traditionala, dar are un strat de mac delicios si dulce.
175 g faina
75 g unt moale
60 g zahar
2 oua
1/2 plic praf copt
50 g lapte
1 plic zahar vanilat
200 g mac
75 g faina
1/2 lingurita rasa praf de copt
3 oua medii
25 g unt topit
80 g zahar
1 plic zahar vanilat/ esenta de rom
500 g ricotta/branza de vaci
75 g zahar
20 g unt topit
50 g faina
1/2 lingurita praf de copt
2 oua
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie/portocala ( optional )
Mixam zaharul cu untul moale si cu zaharul vanilat, pana obtinem o crema omogena. Adaugam ouale pe rand si mixam pana cand sunt inglobate perfect. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem. Apoi o adaugam cremei de unt, impreuna cu laptele, alternandu-le. Vom obtine un aluat destul de dens dar omogen.
Amestecam macul cu zaharul si le macinam la robot 2 minute. Daca il vreti mai fin, mixati 4 minute. Adaugam ouale, untul topit si rece, zaharul, zaharul vanilat sau esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt. Mixam pana la omogenizare.
Citeste continuarea retetei aici!