Pasca cu crema de branza si mac. O reteta de care te indragostesti pe loc!

Publicat: 03 apr. 2018, 12:43 Autor: D. C. Retete & Diete

Renunta la pasca traditionala anul acesta si inlocuieste stafidele cu macul!

Pasca cu crema de branza si mac, un deliciu! Este o reteta usoara si pe placul tuturor. Seamana cu reteta de pasca traditionala, dar are un strat de mac delicios si dulce.

Pasca cu crema de branza si mac – ingrediente

1. Blat

175 g faina
75 g unt moale
60 g zahar
2 oua
1/2 plic praf copt
50 g lapte
1 plic zahar vanilat

2. Umplutura mac

200 g mac
75 g faina
1/2 lingurita rasa praf de copt
3 oua medii
25 g unt topit
80 g zahar
1 plic zahar vanilat/ esenta de rom

3. Umplutura branza

500 g ricotta/branza de vaci
75 g zahar
20 g unt topit
50 g faina
1/2 lingurita praf de copt
2 oua
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie/portocala ( optional )

Pasca cu crema de branza si mac – mod de preparare

Blat Pasca

Pasca cu crema de branza si macMixam zaharul cu untul moale si cu zaharul vanilat, pana obtinem o crema omogena. Adaugam ouale pe rand si mixam pana cand sunt inglobate perfect. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem. Apoi o adaugam cremei de unt, impreuna cu laptele, alternandu-le. Vom obtine un aluat destul de dens dar omogen.

Umplutura mac pentru pasca

Pasca cu crema de branza si macAmestecam macul cu zaharul si le macinam la robot 2 minute. Daca il vreti mai fin, mixati 4 minute. Adaugam ouale, untul topit si rece, zaharul, zaharul vanilat sau esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt. Mixam pana la omogenizare.

Citeste continuarea retetei aici!

Pasca cu crema de branza si mac

Publicat: 03 apr. 2018, 12:43 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă
×