Cea mai scumpa palinca de care am auzit! Costa 2.000 de euro un litru. Producatorul a explicat pretul colosal

Publicat: 02 mai 2017, 16:19 Autor: Echipa Ciao.ro News
Cea mai scumpa palinca de care am auzit! Costa 2.000 de euro un litru. Producatorul a explicat pretul colosal

Da, am dat de palinca ce costa cat un automobil SH destul de bun. E romaneasca si e produsa de un barbat din Satul Mare care cere 2.000 de euro pe litru. De ce este atat de scumpa, te intrebi? Pentru ca e produsa dintr-un sortiment de cirese vechi de 17 ani, sustine producatorul.

Silviu Zetea este, probabil, cel mai norocos producator de palinca din Romania. Acesta vinde un sortiment extrem de scump cu pretul de 2.000 de euro pe litru. Motivul este materia prima: barbatul sustine ca produce licoarea alcoolica dintr-un sortiment de cirese amare vechi de 17 ani, unic in Romania.

Silviu Zetea face palinca de 40 de ani. A invatat meserie de la tatal lui. Dupa Revolutie, a vazut oportunitatea unei afaceri si a facut un brand de familie. Pe langa cea mai scumpa palinca de care noi am auzit, acesta mai produce palinca din mere, pere, caise sau visine. Acest sortiment se vinde cu suma de 200 lei per litru.

„Arată în felul acesta, inspirat fiind dintr-o baladă cunoscută în România, balada lui Ciprian Porumbescu, ca formă de prezentare, fiind făcută din cireșe amare. Această băutură, limitată ca și stoc, se pune – ca să nu zic se îmbuteliază – în ambalaje personalizate, ambalaje de o factură mai deosebită, aș putea spune ca un bibelou, un cadou deosebit și un gust inconfundabil.

Silviu Zetea e mandru de munca sa
Silviu Zetea e mandru de munca sa

Prețul final poate să ducă și chiar înspre echivalent 2.000 de euro per litru. Sistemul de închidere în gâtul sticlei cu dop de plută și șnur de extracție, sub capacul de sticlă, care e element de noutate pentru decantorul ce îmi poartă numele”, explică Silviu Zetea, conform digi24.ro.

Publicat: 02 mai 2017, 16:19 Autor: Echipa Ciao.ro News
Pe aceeași temă
×