Te-ai saturat de painea din comert care nu are gust bun si nici nu iti tine de foame?
Paine taraneasca facuta in casa e cel mai bun lucru pe care il poti manca. In primul rand, e facuta de tine si stii toata ingredientele pe care le folosesti. Este o reteta pe care gospodinele care iubesc bucataria traditionala o fac.
Iti vom prezenta o reteta usoara de paine taraneasca facuta in casa. Este o paine cu care ii vei incanta pe invitatii tai la masa. Vor fi fascinati de gustul de paine autentica romaneasca pe care o poti servi cu orice produs.
Aceasta paine nu necesita framantare. Este gata in 3 ore si se coace usor. O poti pune la cuptor intr-un vas ceramic termorezistent. La final, vei avea o paine aurie si crocanta, gata imediat! Afla ingredientele pe pagina 2:
– 2 cani de apa calduta (nu fiarta)
– 2 lingurite de sare
– 4 cani de faina (485 grame sau mai putin; faina de graham si normala)
– 2 lingurite de drojdie uscata
– 2-3 lingurite de zahar
– 2 linguri de unt la temperatura camerei
– dizolva drojdia in putin zahar, intr-un pahar cu apa si stropeste drojdia in apa indulcita. Nu amesteca drojdia, las-o doar sa se inmoaie 10 minute.
– intr-un alt vas amesteca faina cu sarea. Cand drojdia devine spumoasa, adauga faina peste si amesteca bine. Acopera vasul cu un prosop si tine-l la caldura.
– lasa-l sa creasca aproximativ o ora. Poti accelera procesul bagand coca in cuptorul preincalzit la la 176 de grade Celsius timp de 1 minut.
– preincalzeste cuptorul la 218 de grade C si pune putin unt la topit. Unge cu el doua castroane. Framanta putin coca si intoarce-o bine pe toate partile.
– foloseste doua furculite pentru a taia aluatul. Transfera-l in castroanele pregatite. Coca este moale asa ca ai grija sa nu se prelinga peste margini.
– tine aluatul la crescut timp de 20-30 de minute la temperatura camerei.
– aseaza castroanele cu painea in cuptor pe gratare separate. Tine painea la copt 15 minute la 190 de grade C. Daca nu se rumeneste indeajuns, mai coace-o 5 minute. Ungerea vaselor cu unt va facilita scoaterea painii dupa coacere.
– tine painea la racit 10 minute, apoi tai-o si serveste-o calda.
Sursa: secretele.com