(P) De ce sunt atât de îndrăgite șemineele de cărămidă?

Publicat: 27 mai 2022, 13:01 Autor: Maria Apostol General
(P) De ce sunt atât de îndrăgite șemineele de cărămidă?

Indiferent că vorbim despre construcția unui șemineu clasic pe lemne sau despre un grătar de grădină zidit, cărămida are un farmec aparte care atrage ca un magnet, devenind unul dintre cele mai indragite materiale printre oamenii care apreciaza bunul gust in materie de design. Un material care nu “moare” niciodată, grație montajului facil, a proprietăților termice și a aspectului deosebit, cărămida folosită la construcția unui șemineu, se va potrivi de minune cu toate locuințele și stilurile de amenajare – rustic, conservator sau chiar și modern.

Totusi, pe lângă cărămidă, specialiștii ne propun și o altă gamă de materiale, care adaugă un plus de eficiență și stil clasicului șemineu pe lemne! Prietenii noștri de la Pefoc recomanda ca, pe lângă acest material extrem de practic din punct de vedere al izolării temperaturii, să completam cu soluții precum: silicatul de calciu, vermiculita sau plăcile silcaheat. Deși mai puțin cunoscute, acestea izolează perfect termic și arată foarte bine în combinație cu cărămida.

Profitând de expertiza echipei sibiene și a experienței în comercializarea și montajul profesional al unui întreg univers de soluții termice alternative, pornind de la focare de șemineu și până la modele premium sau economice de grătar gaz, în aceste rânduri vom incerca să descoperim avantajele șemineelor construite sau placate cu cărămidă.

Prima categorie este reprezentată de șemineele construite în întregime din cărămidă sau cel puțin în care predomină acest material atât de simplu, dar foarte eficient din punct de vedere funcțional și estetic. Din această categorie fac parte modelele clasice cu randament termic mult mai crescut, tradiționale sau cu note rustice, cărora le putem găsi un loc perfect în casele de vacanță sau în cabanele de la munte.

În aceeași categorie vom regăsi și modernele tipuri de șemineu îmbrăcate cu cărămidă decorativă albă (care revoluționează aspectul complet al unei case), neagră, crem sau gri, cu suport TV sau consolă media, dispuse pe colț, având un design avangardist, putând fi amplasate practic oriunde: în dormitor, în sufragerie sau chiar la mansardă.

Următoarea categorie se referă la șemineele cu elemente sau porțiuni din cărămidă. În cazul acestora, chiar dacă sunt construite în proporție mai mare din materiale specializate precum plăcile de silicat, vermiculita la interior, la exterior pot fi configurate porțiuni sau elemente decorative sau structurale secundare, în care s-a folosit cărămida așezată longitudinal sau lateral, ceea ce plusează la capitolul design sincronizat perfect vizual cu arhitectura sau stilul de amenajare al locuinței, reușind să sincronizeze modernismul cu notele tradiționale.

La ultima categorie, ne vom opri la șemineele cu perete background din cărămidă. Amplasate strategic în fața sau în laterala unui perete îmbrăcat în cărămidă, creează o ambianță vizuală deosebită, urmărind combinațiile de design și stilul decorativ al camerelor unde acestea sunt amplasate. Aceste modele se adresează în mod special celor cărora le place stilul contemporan, dar în combinație cu liniile rustice sau vintage pe care le oferă cărămida pusă în contrast cu elementele moderne.

Meșterii sibieni vor răspunde întrebărilor tale, oferindu-ți toate detaliile necesare dacă vrei să pregătești din timp încălzirea pentru viitorul sezon rece. Așadar, alege unul dintre șemineele pe cărămidă sau orice alt model care se potrivește perfect cu gusturile personale sau cu stilul locuinței tale!

Publicat: 27 mai 2022, 13:01 Autor: Maria Apostol General
Pe aceeași temă