Nu mai avem decât câteva zile până la cea mai magică seară. Crăciunul este acel moment perfect, pe care îl așteptăm an de an. Este momentul în care familia se reunește. Ne vin acasă oamenii dragi, chiar și cei aflați peste hotare. Avem alături și prietenii cei mai iubiți, dornici să împartă cu noi magia Crăciunului. Este un eveniment care nu trebuie însă ignorat. Este obligatoriu să începem organizarea unei petreceri de Crăciun. Această ar trebui să fie fabuloasă, strălucitoare, și, desigur, cum altfel decât magică. Totuși, ca oricare alt party, și cel de Crăciun necesită o planificare. Ar trebui să îți pui în aplicare creativitatea, precum și atenția la detalii. Nu putem spune că există o lipsă de idei. Acum, cu ajutorul internetului, avem surse de inspirație foarte multe. Poți găsi pe Youtube, pe Pinterest sau Instagram surse cu adevărat extraordinare. Avem nevoie de imaginație, dar și de un anume buget. După posibilități, acesta poate să fie mai mic sau mai mare.
Cum bine îți dai seama, Crăciunul este “literă de lege”. Dar Crăciunul poate fi interpretat în foarte multe feluri. Ai nevoie de multă, multă imaginație pentru a face ceva unic. Deci o petrecere de succes este cea care ne oferă o tematică cât mai spectaculoasă. Sunt persoane care își doresc un Crăciun vintage, clasic. În această situație trebuie să predomine culori precum roșu, verde, auriu. Dacă îți place minimalismul, alb și argintiu sunt culorile considerate un must. Poate fi introdus și bejul în peisaj. Însă să nu ne oprim aici. Mai nou, unele tendințe de spun că este “cool” să facem un Crăciun cu tematică prăjiturilor.
Au apărut pe piață tot felul de globuri sau decorațiuni în forme “delicioase”. Adică, putem găsi oameni de turtă dulce, gogoși, înghețată, bomboane, bastonașe decorative, numai bune de pus în brad. Pentru cei ce iubesc natură, pomul de Crăciun poate să aibă ciupercuțe, veverițe sau conuri de brad. Folosește invitații tematice care să anunțe tema petrecerii, desigur în același stil precum decorurile. Tot spațiul ar trebui să se plieze tematicii, nu doar bradul. Asta înseamnă să folosești fețe de masă festive, perne, pături în același stil.
Pasiunea pentru decorațiunile de Crăciun este ceva ce unește oamenii. Mulți comercianți au înțeles asta. Mutle magazine au mers chiar mai departe. Magazinele cu multe decorațiuni pentru petreceri au câte un website care îți pune la dispoziție mii de produse. Decorul general este “obligatoriu” în acest context. Acesta are darul de a transforma orice spațiu într-un loc magic de Crăciun. Îmbracă-ți casa cu ornamente specifice, ghirlande, lumânări pentru ca totul să fie spectaculos. Poți adăuga elemente personalizate. Aici ne gândim și la fotografii de familie sau mesaje cu urări de sărbători. Nu uita de masă, care trebuie și ea aranjată specific zilelor festive. Trebuie să creezi un punct central, cu diverse elemente precum crenguțe de brad, conuri, lumânări. Și ghirlandele LED sunt appreciate. Alege una care are temporizator. Astfel se va aprinde la o anumită oră și se va stinge după aproximativ 6 ore.
Nu putem să nu insistăm asupra mesei de Crăciun. Orice gospodină pretențioasă va dori să își uimească invitații. Mâncarea trebuie să fie tipică pentru o asemenea petrecere. Pregătește un meniu variat, care să includă aperitive, feluri principale, deserturi specifice Crăciunului. Nu uită de tradiționalele sarmale, jumări, pomana porcului, murături, cozonac. Adaugă și vinul fiert. Dacă dorești să faci un Crăciun internațional, interesează-te de obiceiurile altor culturi europene. Este posibil să găsești multe lucruri minunate care să-ți satisfacă toți invitații. Ca o idee, alege câteva aperitive festive. Aici amintim platourile cu brânzeturi, mini tartele cu legume sau creveți. Multe persoane iubesc să pună pe masă prăjituri tematice, torturi decorate în spiritul sărbătorilor, ciocolată caldă. Oferă băuturi pentru toate gusturile, inclusiv pentru invitații care nu consumă alcool, cum ar fi copiii.
Să vedem lista! Avem decorațiunile, avem masa aranjată cu meniuri delicioase. Ne mai lipsesc însă anumite lucruri. Invitații nu trebuie să se plictisească. Dacă cu cei mari este mai simplă distracția, cu cei mici ai nevoie de idei. Unele activități amuzante pentru adulți inclus jocurile de grup, karaoke sau „Secret Santa”. Pentru cei mici, poți face un „atelier de creație”. Micuții tăi invitați pot decora globuri sau biscuiți de Crăciun, sau pot desena. Nu uita să-l aduci pe Moș Crăciun. Fără el, petrecerea nu este completă!
Cum începe luna decembrie, peste tot auzim colinde. Pe stradă, în magazine, așa că ar trebui să le auzim și acasă. Muzica este obligatorie la orice petrecere. Totuși, aceasta trebuie să fie în surdină, astfel încât oamenii să poată să vorbească între ei. Nu pune boxele la maxim pentru că nu vei da dovadă deloc de bun gust. Pregătește o listă cu melodii clasice de Crăciun. Poți alege câteva ore de redare de pe youtube cu cu piese magice din anii ‘40 sau ‘50. Dacă ești o persoană care iubește tradiția, colindele românești sunt perfecte. Sau poți să faci un mix ci ambele liste. Poți să alegi și o lista de piese ambientale, foarte frumoase. Oamenii trebuie să fie relaxați, nu să plece cu dureri de cap de la ține.
După ce te uiți în ansamblu la ceea ce ai decorat, poate mai găsești mici aspecte pe care le poți adaugă. Detaliile sunt cele care pot transformă totul în ceva fabulos. Pregătește mici cadouri de mulțumire pentru invitați. Aceste pot fi punguțe cu prăjituri, ornamente personalizate sau lumânări parfumate. Asigură-te că există suficiente locuri pentru toată lumea. Ar fi bine să ai în plan și câteva scaune sau meniuri extra. Nu se știe niciodată dacă Moș Crăciun nu vine și cu câțiva elfi la petrecere!