Ostropel de porc. Rețetă delicioasă și rapidă

Publicat: 16 sept. 2019, 10:00 Autor: alina.serea Retete & Diete
Ostropel de porc. Rețetă delicioasă și rapidă

Ostropel de porc. Ostropelul, fie de pui sau de porc, poate fi gătit într-o mulțime de variante, adaptat după gustul fiecăruia. Iată unele dintre cele mai delicioase rețete de ostropel de porc

Rețeta de ostropel de porc este una simplă și rapidă și, în funcție de ingredientele pe care le folosim, ea poate căpăta arome noi și deosebite cu care să ne impresionăm prietenii și familia, la cină ori la prânz.

Ostropel de porc. Foto ostropel cu mamaliga
Ostropel de porc cu mămăliguță, o rețetă delicioasă

Ostropel de porc cu paste

Ostropel de porc cu paste este o rețetă pe cât de rapidă, pe atât de delicioasă.

Ostropel de porc cu paste. Ingrediente:

  • paste penne sau de care preferați
  • carne de porc tăiată cubulețe sau fâșii,
  • 750 ml suc de roșii,
  • 5-6 cătei de usturoi,
  • un pahar de vin roșu sec sau demisec,
  • parmezan sau cascaval ras,
  • busuioc,
  • oregano,
  • sare, piper,
  • 1 lingură ulei de măsline.

Mod de preparare

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare. Carnea se taie cubulețe, se sărează, piperează și se prăjește în ulei. După ce s-a rumenit frumos, carnea se mută într-un alt vas în care s-a pus anterior o lingură de ulei de măsline, se dă pe foc mic, se adaugă imediat sucul de roșii, usturoiul tăiat feliuțe subțiri,vinul roșu, busuioc, oregano, sare și piper. Se lasă să dea într-un clocot, două până se combină aromele. Pastele se scurg, se presară cu parmezan sau cașcaval și se servesc alături de ostropelul de porc.

Ostropel de porc cu ciuperci

Ciupercile vor da un plus de savoare în ostropelul de porc și o consistență deosebită.

Ingrediente

  •  1 ceapă medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ardei
  • 400 g carne de porc
  •  800 g ciuperci
  • 300 g suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • pătrunjel
  • sare piper

Mod de preparare

Toacă ceapa și usturoiul mărunt, ardeiul cubulețe și călește-le în uleiul încins, împreună cu carnea tăiată în bucăți. Întoarce carnea constant, până când își schimbă culoarea uniform.
Toacă ciupercile mare și adaugă-le peste carne. Continuă să amesteci până ce și ciupercile și-au schimbat culoarea, apoi adaugă sare, sucul de roșii de roșii, 1/2 cană de apa și lasă cratița la foc mic.
după ce ostropelul de porc cu ciuperci a scăzut, potrivește de sare, piper și adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Servește-l alături de mămăliguță.

Ostropel de porc cu vin

Vinul frăgezește carnea de porc din ostropel și dă preparatului un gust aparte. La fierbere, vinul își pierde alcoolul și sulfiții, rămând doar aroma.

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc
  • 4 cătei de usturoi
  • 400 de ml sos de roșii
  • 100 ml vin roșu sec sau demisec
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingurița oțet balsamic
  • 1-2 fire cimbru
  • 1 lingură de unt
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
Ostropel de porc in tigaie
Ostopel de porc cu vin

Mod de preparare

Se taie carnea de porc cuburi și se prăjește în uleiul încins până se rumenește. Când e prăjită carnea, o puneți toată înapoi în oală și adăugați usturoiul. Căliți rapid câteva secunde. Adăugați sucul de roșii, vinul, oțetul, zahărul și 50 ml apa.  Condimentați cu sare, piper negru și adăugați cimbrul creguță întreg.  Puneți capacul pe oală, dați focul la mic și fierbeți încet timp de aproximativ 50 de minute, o oră. Verificați carnea și dacă este încă fragedă, mai lăsați 15 minute la fiert. Scoateți cimbrul din oală. Adăugați untul și amestecați până e topit. Sosul va deveni mai cremos.

Ostropel moldovenesc

Ostropelul moldovenesc este un preparat renumit pentru gustul deosebit. Iată cea mai bună rețetă:

Ingrediente:

  • 600 grame de piept de porc
  • 2 cepe
  • 2-3 roșii mari, cărnoase
  • 5-6 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Carnea de porc se spală, se scurge de apă și se porționează. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune la călit în uleiul încins în prealabil. Se adaugă feliile de piept de porc și se călesc înăbușit, pe ambele fețe. Se adaugă apă fierbinte, cât să acopere carnea și se dă cratița la foc mare

Se lasă la fiert înăbușit, până ce carnea devine moale. Între timp se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie mărunt și se adaugă în cratiță, peste celelalte ingrediente. Se condimentează cu: sare, piper și cimbru și se mai lasă pe foc încă un clocot-două. Cu puțin timp înainte de a opri focul, se adaugă în cratiță usturoiul pisat. Ostropelul se servește cald, cu mămăliguță și cu murături.

Citește și: Ostropel de pui, reteta originala. Invata sa il faci ca la carte, cum se face de zeci de ani

Publicat: 16 sept. 2019, 10:00 Autor: alina.serea Retete & Diete
Pe aceeași temă