Prazul, beneficii extraordinare pentru sanatate! Iata motivele pentru care trebuie sa consumi mai des aceasta leguma

Publicat: 02 mart. 2018, 17:19 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete

Prazul este o leguma sanatoasa si bogata in minerale si vitamine, cu multiple beneficii asupra organismului uman. Are proprietati exceptionale ce merita a fi cunoscute de cat mai multi:

Se spune ca prazul este originar din Orientul mijlociu si ca este folosit in bucatariile europene si asiatice de peste 3000 de ani. Si pe buna dreptate! Prazul este o leguma sanatoasa si bogata in minerale si vitamine, cu multiple beneficii asupra organismului uman.

Are proprietati exceptionale ce merita a fi cunoscute de cat mai multi. In retetele medicale, prazul poate fi preparat in urmatoarele feluri:

Pentru scăderea colesterolului: se taie fin 2-3 tulpini de praz bine spălate, se pun la macerat zece zile într-un litru de vin alb, apoi se strecoară şi se bea în fiecare zi un păhărel după-masa de dimineaţă.

Pentru acnee: se stoarce un praz fraged în storcătorul de fructe sau se dă prin maşina de tocat, sucul obţinut se strecoară printr-un tifon steril ce se poate amesteca şi cu 50 ml. zer; se obţine o loţiune cu care se vor tampona zonele afectate după spălarea tenului cu un săpun neutru; se lasă să acţioneze 30 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Pentru tuse (sirop): se pun trei tulpini de praz la fiert în apă cât să le acopere; când se înmoaie bine se zdrobeşte prazul şi se adaugă în amestec două linguri de miere, se ia o lingură din această poţiune la fiecare apariţie a simptomului de tuse.

Pentru boli renale: o tulpină de praz mărunţit se fierbe într-un litru de apă timp de 8-10 minute; se beau 2-3 căni pe zi pe parcursul a 2-3 luni, neîndulcit.

Sursa: doctorulzilei.ro.

Publicat: 02 mart. 2018, 17:19 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă