Orga la care canta marea si vantul. Instrumentul e urias si scoate sunete spectaculoase VIDEO

02 05. 2019, 10:54

Structura lunga de 80 de metri a fost construita in Al Doilea Razboi Mondial ca o fasie de beton pentru a opri valurile si rafalele puternice de vant. Recent, un arhitect renumit a reinventat orga la care canta marea. Ganditi-va la niste trepte lungi ce coboara in apa.

La bazele lor, marea intra prin cateva canale speciale. Astfel, apa impinge aerul dintr-o serie de tevi care vibreaza si produc sunete.

Asa arata orga la care canta marea si vantul!

Acest proiect inedit a fost realizat cu ajutorul a mai multor ingineri, constructori si profesori de muzica. Cele 35 de tevi sunt reglate sa armonizeze sunete incredibile care reflecta melodic in ce stare este Marea Adriatica. Sediul Tinerimii Române din București, construcția primei femei arhitect din istorie

Orasul Zadar a devenit o mare atractie a Croatiei datorita acestui instrument. Orga la care canta marea si vantul are o melodie nesfarsita pentru ca valurile se izbesc aleatoriu in treptele sale. Instalatia arhitecturala a lui Morske Orgulje atrage multi oameni care se simt mai apropiati unii de ceilalti in preajma acestui imens instrument muzical al carui artist e forta naturii.

Turistii se asaza de-a lungul treptelor, se plimba sau chiar mediteaza. Sunetul este similar cu cel al unei muzicute sau o orga mare de biserica. Multi ar putea sa stea o zi intreaga acolo si sa nu se plictiseasca. Cum arata interiorul unui castel de nisip

Orasul Zadar e construit pe ruinele unui oras din Roma Antica, care pot fi vizitate si in prezent. E plin de cultura, arta si istorie, iar creativitatea e in floare. Dupa cum si dovedeste unul dintre cele mai recente omagii ale artei, ingineriei si muzicii – orga la care canta valurile Marii Adriatice.

In Croatia, cele mai populare destinatii turistice sunt Dubrovnik, Hvar si Split. Insa, Zadar este adesea in afara radarului turistilor. Este o locatie situata in mijlocul tarii, diferita fata de celelalte orase datorita vastei istorii.

sursa: telegraph.co.uk