Oprah Winfrey, copilul minune care s-a pierdut, dar a înviat din propria cenușă ca să devină și un adult minune

Publicat: 23 Oct. 2017, 13:42 Cancan HP2

Ca să realizați de unde a venit Oprah Winfrey ca să fie cine este și câte a avut de recuperat, cel mai reprezentativ este exact momentul de la nașterea ei: când părinții au botezat-o, au avut-o în minte pe Orpah, un personaj feminin din Biblie, dar din cauză că scrisul și cititul nu era punctul lor forte și nici restul comunității nu excela la citate din clasici, toată lumea din casă și cartier a știut-o de la început drept ”Oprah”. Dar, unde se termină literele și capacitatea de citire a unui om, începe povestea unei lumi întregi.

Mozart când era la grădiniță, violată repetat în școala primară

Ca să nu repete greșelile înaintașilor, bunica lui Oprah aproape că a forțat-o pe aceasta să învețe să scrie și să citească. Ultima parte a reușit-o ca un veritabil Mozart al lecturilor, la doi ani și jumătate. Până la grădiniță, Oprah era deja un copil minune. Nu ne credeți? Ei bine, aflați că, în prima zi de grădiniță, a scris un bilețel de mâna educatoarei în care îi explica acesteia că nu poate să participe la cursurile preșcolare, deoarece ea este un elev de clasa întâi, de fapt. A fost primită în clasa I și, după acel an, promovată direct într-a treia. Oprah creștea într-un an cât alții în trei și problemele cu greutatea nici măcar nu începuseră încă!

Altele aveau să fie problemele copilului Oprah. La nici 7 ani, s-a mutat împreună cu mama și cei doi frați vitregi într-un ghetou extrem de rău-famat. Dintr-un copil răsfățat și dat exemplu pozitiv de toți cunoscuții, Oprah s-a transformat într-unul timid, fiind abuzată sexual de un verișor, un unchi și doi prieteni apropiați ai familiei, începând cu vârsta de 9 ani. Au trecut patru ani de chin și traume până ca mama ei să accepte să o trimită înapoi la tată, în Nashville.

La 24 de ani, Oprah a găsit curajul să convoace o reuniune de familie în care le-a spus deschis apropiaților despre violuri. Nimeni nu a crezut-o. ”Am ales să nu fiu mamă pentru că nimeni nu mi-a fost mamă mie”, avea să declare mult mai târziu, dezamăgită de aceste reacții, care au pus capac abuzurilor suferite. Cu toate acestea, recunoaște și acum că îi datorează enorm tatălui ei, care s-a ocupat de creșterea micuței de când aceasta a avut 13 ani.

”Tatăl meu mi-a salvat viața”, avea să declare o Oprah Winfrey deja celebră, în repetate rânduri, de cele mai multe dăți cu lacrimi în ochi. Impunându-i acesteia un program foarte strict și fiind implicat serios în educația copilului său natural, Vernon Winfrey a transformat-o pe Oprah într-un elev sclipitor, unul cum se anunța de la grădiniță că va fi, de altfel, dar care păruse că a ratat complet startul: Oprah s-a înscris și conducea grupurile de dezbateri și teatru, era șefa consiliului elevilor și a câștigat numeroase burse, ba chiar și un concurs de Miss organizat de un post de radio local din Nashville. Și, dacă nu credeți că aspectul contează, aflați că acel Miss câștigat i-a adus viitorului super-star al Americii primul ei job. Avea doar 17 ani.

Continuarea articolului »

Publicat: 23 Oct. 2017, 13:42 Cancan HP2
Pe aceeași temă