Omul care a trait pana la 256 de ani! A fost casatorit de 23 de ori si, inainte de moarte, a impartasit secretul longevitatii sale VIDEO

Publicat: 18 mai 2017, 13:39 Autor: Echipa Ciao.ro Viral
Omul care a trait pana la 256 de ani! A fost casatorit de 23 de ori si, inainte de moarte, a impartasit secretul longevitatii sale VIDEO

De cand a aparut omul pe pamant si pana in prezent, a cautat moduri prin care sa traiasca mult. Daca inainte speranta de viata era pana la 40 de ani, acum oamenii ating 100 de ani lejer. Dar exista un singur om care a trait 256 ani si, inainte sa moara, a impartasit umanitatii secretul lui.

Povestea lui Li Ching Yuen este fascinanta. Conform unui articol din publicatia The New York Times, din 1930, barbatul a trait 256 ani. In 1928, profesorul Wu-Chung Chieh de la Universitatea Chengdu a descoperit cateva documente in care Li Ching Yuen era felicitat pentru aniversarea a 150 de ani. Acestea erau datate din 1827.

In 1877, au aparut mai multe documente care il felicitau pe acelasi barbat pentru implinirea varstei de 200 de ani. Conform articolelor din Times, batranii din cartierul unde Li Ching Yuen locuia era deja matur cand ei erau copii.

La varsta de 10 ani, Li Ching Yuen a descoperit ierburile. Timp de 40 de ani, acesta a avut o dieta bazata doar pe ierburi. Consuma goji, fructe de padure, lingzi, ginseng salbatic, el shoo wu, gotu kola si vin de orez. Aceasta dieta a mai tinut-o inca 100 de ani.

La varsta de 71 de ani, adica in 1749, s-a inrolat in armata chineza ca instructor de arte martiale. A fost un membru indragit al comunitatii sale, a fost casatorit de 23 de ori si are 200 de copii. Dar documentele care au inregistrat viata lui sustin ca nu ar fi fost cel mai batran om din lume.

Unii dintre discipolii lui Li sustine ca barbatul ar fi intalnit un alt batran, de 500 de ani, care l-a invatat o serie de exercitii speciale si i-a dat o dieta din ierburi care ajuta oamenii sa traiasca o viata lunga. Extrem de lunga! Cand Li a fost intrebat despre secretul longevitatii sale, acesta a zis:

„Pastreaza-ti inima linistita, stai ca o testoasa, mergi sprinten ca un porumbel si dormi ca un caine”, informeaza boredomtherapy.com.

Publicat: 18 mai 2017, 13:39 Autor: Echipa Ciao.ro Viral
Pe aceeași temă